Mljac, čista petica! Recept za kakao-šnite s kremom od kokosa i bijele čokolade

FOTO: Shutterstock

31.5.2021. | 09:58 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3045

Ljubiteljima kokosa nikad nije dosta recepata u kojima vlada njegov poseban i aromatičan okus. Danas vam donosimo recept za ukusne kakao-šnite s mekanim biskvitom i sjajnom kremom od kokosa i bijele čokolade koje će vas sigurno oduševiti.

BISKVIT:

- 3 jaja srednje veličine
- 150 grama brašna
- 100 grama šećera u prahu
- 100 grama maslaca sobne temperature
- 3 žlice kakao-praha
- 1 mala žličica praška za pecivo


KREMA OD KOKOSA I BIJELE ČOKOLADE:


- 400 grama bijele čokolade
- 300 ml slatkog vrhnja za ganache
- 100 grama sitno mljevenog kokosa
- 100 ml slatkog vrhnja za kremu

GANACHE:

 100 grama tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite šećer i maslac sobne temperature te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim u nju ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta dobro miksajte dok se ono ne poveže s ostatkom smjese. Na kraju dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te ručno sve sjedinite sa špatulom, pjenjačom ili kuhačom.

2. Smjesu rasporedite po protvanu koji ste prethodno namazali maslacem i posuli s oštrim brašnom te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 20-25 minuta, ovisno o jačini pećnice ili sve dok se rubovi biskvita ne odvoje od protvana.Testirajte je li biskvit pečen umetanjem čačkalice u sredinu – ako na njoj nema mokrih ostataka tijesta biskvit je pečen.

3. Dok se biskvit hladi, pripremite ganache od bijele čokolade. Natrgajte je na kockice i stavite u posudu, a 300 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja. Prelijte ga preko čokolade, ostavite da stoji pet minuta i zatim miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Kada se ganache ohladi, ubacite u njega kokos i na kraju istucite šlag od 100 ml slatkog vrhnja i njega lagano umiješajte u ostatak smjese.

4. Pripremite ganache od tamne čokolade na isti način kao i onaj od bijele. Natrgajte čokoladu i prelijte je sa 100 ml slatkog vrhnja zagrijanog do vrenja. Pustite da stoji pet minuta, miješajte dok ne dobijete sjajnu smjesu i pustite da se malo ohladi i stvrdne.
Za to vrijeme na ohlađeni biskvit rasporedite kremu od bijele čokolade i kokosa. Zatim preko nje prelijte ganache od tamne čokolade. Kolač zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Dobar tek!

(Izvor: zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI