Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom

Šubare
(FOTO: Shutterstock)

15.12.2023. | 08:53 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 7245

Kokos i čokolada, zaljubljeni par. Ljubitelji tih namirnica i njihova spoja sigurno će poželjeti isprobati i ovaj recept. Ako slučajno još niste radili popularne kolačiće šubare (poznate i pod nazivom ruske kape), sada je pravo vrijeme za to.

Sastojci za biskvit:

6 jaja


6 velikih žlica šećera


6 velikih žlica oštrog brašna

4 velike žlice kakaa

2 male žlice praška za pecivo

6 velikih žlica mlijeka

Sastojci za kremu:

600 ml mlijeka

5 velikih žlica gustina

5 velikih žlica šećera

1 žlica ekstrakta od vanilije ili 1 vanilin šećer

15 dag maslaca

Sastojci za glazuru:

10 dag tamne čokolade

5 dag maslaca

Dodatni sastojci: 15 dag kokosa

Šubare - priprema:

Započnite s pripremom biskvita. Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve prosijte u jednu posudu kako bi se bolje sjedinilo i ostavite sa strane.

Miksajte jaja sa šećerom sve dok se smjesa ne udvostruči, postane pjenasta i bljedožuta. Naizmjenično dodavajte mlako mlijeko i smjesu brašna i kakaa dok ne umiješate sve sastojke.

Široki protvan obložite papirom za pečenje, izlijte unutra smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva 20-ak minuta, ovisno o jačini pećnice. Kada je kolač pečen, izvadite ga van i pustite da su u potpunosti ohladi.

Sada pripremite kremu. Odvojite malo mlijeka od pripremljene količine i unutra umutite gustin, šećer i vaniliju. Ostatak mlijeka stavite na laganu vatru i kada zavrije, ubacite unutra umućeni gustin sa šećerom i vanilijom te zakuhajte. Stalno miješajte pjenjačom kako se krema ne bi zgrudala ili primila za dno posude. Krema se kuha 8 do 10 minuta.

Nakon toga pustite je da se u potpunosti ohladi. Kada je ohlađena, dodajte u nju pjenasto izmiksan maslac i sve sjedinite mikserom dok se krema i maslac ne povežu.

Zatim počnite s pripremom šubara. Uzmite oštar rezač za kekse ili krafne ili pak čašu vrlo tankog i oštrog ruba. Promjer prilagodite svojoj želji i mogućnostima.

Izrežite male krugove iz ohlađenog tijesta. Jedan krug bogato premažite kremom i poklopite drugim pa onda kompletan vanjski rub dodatno premažite s kremom. Zatim vanjski rub, tj. sav prostor na kojem je krema uvaljajte u kokos i stavite sa strane na protvan.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve tijesto.

Čokoladu natrgajte na kockice i stavite u manju zdjelu pa dodajte maslac narezan na listiće.

Rastopite na laganoj vatri, dobro promiješajte i malom žlicom stavljajte glazuru na gornji dio šubara.

Kada se ohlade na sobnoj temperaturi, stavite ih u hladnjak.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
DESERT
ŠUBARE
KOKOS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI