Recept za sočne kocke s kokosom i kremom od vanilije

Kokos kocke
(FOTO: Instagram- miris_dunja)

6.8.2023. | 10:38 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3867

Kokos je jedan od najdražih ljetnih sastojaka, a u kombinaciji s kremom od vanilije prava je fantazija okusa. Recept za kokos kocke blogerice Lale oduševio je njezine pratitelji koji ga opisuju kao ljetnu čaroliju.

Kocke od kokosa – sastojci:

Za koru:


8 bjelanjaka
150 g šećera
2 vanilin šećera
3 žlice brašna
150 grama kokosovog brašna


Za kremu:

8 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
2 žlice gustina
2 vanilin šećera
500 ml mlijeka
250 g margarina D

odatno:

Keks po izboru Š
lag za ukras
Mrvice čokolade

Kocke od kokosa – priprema:

1. Pripremite koru. Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodati ostale sastojke, polako miješajući.

2. Izliti u pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 34 puta 28 centimetara i peći na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Gotovu koru maknuti s papira i zaliti mlijekom da omekša.

3. Pripremite kremu. Umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati ostale suhe sastojke. 500 ml mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće dodati smjesu sa žumanjcima. Skuhati kao puding. Pokriti folijom da se ne stvori korica pa dobro ohladiti.

4. U hladnu kremu mikserom umutiti margarin.

5. Složiti kocke. Na koru staviti pola krema. Po kremi posložiti kekse koje ste prethodno namočili u mlijeko. Preko keksa staviti drugu polovicu kreme.

6. Šlag pripremiti prema uputama na pakiranju pa njime završiti kolač. Ukrasiti čokoladnim mrvicama

Ovaj recept s nama je podijelila Lala s profila miris_dunja, a u nastavku pronađite još ukusnih ideja za desert.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RECEPT
DESERT
KOLAČ
KOKOS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI