>
Pozega
1 lip.
26°C
2 lip.
28°C
3 lip.
29°C
4 lip.
28°C
5 lip.
30°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
>
Pozega
1 lip.
26°C
2 lip.
28°C
3 lip.
29°C
4 lip.
28°C
5 lip.
30°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Kruh na izvlačenje s tri vrste sira i kremom od pečenog češnjaka

FOTO: Thinkstock/Guliver

5.10.2021. | 09:12 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2196

Nemate posudu za fondue? Nema problema, napravite varijaciju na temu i napunite kruh omiljenim sirevima, dodajte začinskog bilja i navalite prstima dok je vruće na kockice čistog užitka.

Punjeni kruh sa sirom i češnjakom: 

Sastojci: 
 
1 glavica češnjaka
7 žlica maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunova soka
žličica kurkume
25 dag topivog sira (gouda, mozzarella i brie) 
sol
papar
peršin

Priprema:


1. Glavici češnjaka odrežite vrh pa je poprskajte maslinovim uljem. Zamotajte je u papir za pečenje ili aluminijsku foliju.


2. Pecite lopticu češnjaka u pećnici oko pola sata na 200°C pa ostavite da se hladi.

3. Dok se peče češnjak zarežite kruh vodoravno i okomito tako da dobijete mrežu, ali pazite da ne zarežete dno – zaustavite se oko 7 milimetara prije kraja.

4. Narežite sir na ploške i iscijedite limun.

5. Istisnite češnjak iz češnjeva pa pomiješajte s limunom, kurkumom i maslacem. Prelijte kruh maslinovim uljem, a u proreze stavite smjesu s češnjakom i ploške sira.

6. Zamotajte kruh u papir za pečenje ili foliju pa pecite 15 minuta. Odmotajte ga pa pecite još 10. Posljednje 2 minute stavite pod grill i zapecite.

7. Izvadite iz pećnice i ukrasite peršinom.

(Izvor: Punkufer.hr)

 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,87%
2. Ne, neću izaći - 33,24%
3. Ne znam - 32,89%
Ukupno glasova: 36608
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI