Recept za prženu piletinu koja najbolje paše s tjesteninom

Piletina
(FOTO: Shutterstock)

29.4.2024. | 09:26 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 992

Pileća piccata jedno je od talijanskih jela koje služe kao primjer da su jednostavna jela često i najslasnija. Piccata se u Italiji ne veže nužno za piletinu, nego i za teletinu ili druge vrste mesa koje se najprije stanje nožem, zatim uvaljaju u brašno pa prže, a slast im daje lagani umak od kapara i limuna.

Sastojci za piletinu alla piccata:

4 pileća prsa
1/2 šalice brašna
1 limun
ulje za prženje
korica 1 limuna
sol i papar
tjestenina prema želji


Umak:


6 žlica maslaca
1 i 1/2 žlice brašna
2,5 dl pilećeg temeljca
sok 1/2 limuna
1 dl bijelog vina
3 žlice kapara
1/2 svežnja peršina

Priprema piletine alla piccata:

Pileća prsa prepolovite po duljini kako bi bila debljine od oko centimetra i pol. Zagrijte vodu za tjesteninu i stavite je kuhati kada provrije.
Pomiješajte brašno, limunovu koricu, sol i papar pa uvaljajte svaki komad mesa u smjesu.
Pržite meso oko 5 minuta sa svake strane ili dok se ne ispeče u nekoliko tura pa stavite na toplo.
U istu tavu dodajte maslac i brašno pa miješajte kuhačom dok malo ne potamni, oko dvije minute. Postupno ulijte temeljac miješajući pjenjačom pa dodajte limunov sok, vino i kapare. Miješajte tri minute pa vratite piletinu natrag u tavu i ostavite oko tri minute.
Piletinu i umak poslužite s tjesteninom i pospite peršinom.

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI