Učenici Katoličke gimnazije organizirali humanitarni štand Sajam igračaka Srce za Luku Kerepčića

Učenici Katoličke gimnazije organizirali humanitarni štand Sajam igračaka Srce za Luku
(FOTO: KG)

15.5.2024. | 08:18 | Katolička gimnazija
IZVOR: katolička-gimnazija.hr
Pregleda: 1131

Prošlog petka u školskom dvorištu Katoličke gimnazije vrvjelo je od života, pjesme, svirke, glume, igara, smijeha, druženja, razgovora, zafrkancije i nadasve plemenitih namjera.U okviru Dana otvorenih vrata škole na inicijativu učenika Volonterski klub organizirao je humanitarnu akciju dobrovoljnog prikupljanja financijskih sredstava za oporavak teško ozlijeđenog mladića Luke Kerepčića. Zanimljivo je kako namjere i interesi udružuju i povezuju ljude. U ovom slučaju dobre su namjere s nama povezale mnoge, ponajprije učenike i roditelje naše sestrinske Katoličke osnovne škole koji su srčano i značajno doprinijeli prikupljanju igračaka za humanitarni štand, ali i kasnije doniranjem za iste. A potom naše prijatelje iz ostalih požeških osnovnih škola OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića, ali i osnovnih škola iz naše okolice: Kutjeva, Pleternice, Jakšića, Kaptola, Brestovca, Trenkova te vjerske družine mladih našeg grada framaše i križare. Podršku su nam došli dati prijatelji iz gradske Gimnazije Požega i brojni slučajni prolaznici. Veliko hvala svima koji su doprinijeli provedbi ove plemenite akcije.

Moglo se pronaći uistinu svega, mnogobrojne raznolikosti kako je bila i tema ovogodišnjeg Dana Varietas: od plišanaca svih veličina, boja i vrsta, autića, lutaka, životinja, slikovnica i knjiga do slagalica, rola i društvenih igara, i otići doma s novom zanimacijom. Moglo se sudjelovati u zanimljivom STEM Escape Roomu, zaigrati zabavne englesko-njemačko-grčko-latinske jezične igrice, prepoznavati remek-djela arhitekture, okušati se u tipkanju na pisaćoj mašini kao i u suvremenim digitalnim alatima, zaigrati u našoj sportskoj dvorani, pogledati hvaljeni monolog našeg Kreše koji pita Kako si? i humorističnu lutkarsku predstavu koja zabavno interpretira društvenu zbilju iz perspektive pribora za jelo, te obići našu školu, doživjeti našu školsku kapelicu, školski dnevni boravak za učenike, školsku teretanu, terasu i drugo.Prethodni dan upriličili smo svečani program u dvorani Svete Terezije Avilske za naše učenike, njihove obitelji i sve drage goste, koji je bio također humanitarnog karaktera – prikupljali su se dobrovoljni prilozi za Luku. Doprinijele su sve izvannastavne aktivnosti naše škole: dramska družina predvođena prof. savjetnicom Marijanom Ćorlukom, novinarska družina Nautes predvođena prof. mentorom Miroslavom Paulićem, TV sekcija predvođena prof. Dominikom Pavelićem, školski zbor i školski bend predvođeni prof. Marijom Tonković, sportska družina predvođena prof. Marijem Ragužem, kreativna radionica učenika gimnazije KRUG predvođena prof. izvrsnom savjetnicom Verom Ćuže – Abramović te volonterski klub KG predvođen školskom psihologinjom Nikolinom Bodolović i vlč. Tomislavom Dokozom. Kroz humanitarni štand i svečani program prikupljena financijska sredstva od srca će uručiti Luki ravnatelj škole prof. Ivan Bedeničić.

Dobro uistinu povezuje – učenike i učenike, učenike i profesore, profesore i profesore, školu i roditelje, školu i školu, čovjeka s čovjekom, čovjeka sa svojim Stvoriteljem. Iako je Dan otvorenih vrata prvenstveno zamišljen kao promocija škole učenicima 8. razreda gdje nastojimo prezentirati široku lepezu svojih izvannastavnih i duhovnih aktivnosti koje obogaćuju kvalitetan gimnazijski program, nama je bilo izuzetno drago vidjeti u našem školskom dvorištu i oko našeg humanitarnog štanda Srce za Luku sve uzraste i razrede u veselom i prpošnom žamoru koji pametnome zvoni i zveči: ova su djeca i mladi ono najvrjednije što imamo – zlato zlatne doline kako kaže jedan naš školski projekt.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI