Okoš bokoš u tavi ispecite cijelu kokoš: Recept za hrskavo i sočno pile bez paljenja pećnice

FOTO: Getty images

3.1.2021. | 10:17 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1924

Kada smo otkrili recept za kokoš tabaku, koja je gruzijski specijalitet, svi smo se u redakciji oduševili. Jednostavna priprema jednako tako nas je osvojila pa je kokoš odmah došla na vrh popisa namirnica po koje moramo na tržnicu. Uživajte i vi u ovom jelu i javite kako je ispala vaša prva kokoš ispečena u jednom komadu u tavi.

Kokoš Tabaka

Sastojci:


1 mala kokoš
sol
papar
2 žlice ulja


Priprema: 

1. Kokoš razrezati po sredini prsne kosti i rastvoriti u oblik leptira. Namazati uljem, popapriti, posoliti i staviti na tavu.

2. Zapeci sa svake strane po 2 minute i pokriti teškim poklopcem. Na poklopac možete staviti utege, kamen ili drugo što će snažno pritisnuti kokoš tijekom pečenja.

3. Peći 40 minuta, ovisno o veličini kokoši, dok ne postane potpuno hrskava.

4. Tijekom pečenja, okretati kokoš svakih 10-ak minuta.

Dobar tek!

(Izvor:Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
KOKOS
PILE
PEČENJE
TAVA
RECEPT
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI