Omastite brk ukusnim pivskim gulašom s palentom

FOTO: Autor/Izvor volim-meso.hr

8.12.2020. | 10:56 | V.Š.
IZVOR: zagreb.info
Pregleda: 1328

Gulaš i palenta, gulaš i domaći njoki, gulaš i krumpir – kada je u pitanju gulaš, pristajemo na sve što se ponudi od priloga. Bilo ljeto ili zima, s gulašom uvijek znamo gdje smo.

Običan, vinski ili pivski, manje je važno, a danas smo pronašli recept za jednostavan recept za vinski gulaš za čiju pripremu će vam biti potrebno oko sat vremena.

Sastojci:


500 g mesa


1 glavica crvenog luka

3-4 žlice ulja

3 češnja bijelog luka

200 ml soka od rajčice

500 ml piva

1 žličica paprike sol mljeveni papar

1 žličica majčine dušice

1 žlica vlasca

1 žlica palente

Priprema:

Meso nasjeckajte na kocke i na ulju pržite 1 minutu, dodajte sjeckani crveni i bijeli luk te pržite još 1 – 2 minute.

Dodajte papriku, sol, mljeveni papar, majčinu dušicu, sok od rajčice i pivo. Miješajte i na tihoj vatri kuhajte 50 minuta.

Dok kuhate pazite da se tekućina ne ukuha previše te po potrebi dodajte malo tople vode.
Pet minuta pred kraj kuhanja dodajte 1 žlicu palente, da bi tekućina bila sočna, a ne previše vodena. Maknite s vatre i posipajte sušenim vlascem.

 

(Izvor:zagreb.info)


VIŠE NA TEMU:
GULAŠ
PALENTA
RECEPT
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI