Juha od palačinki: Najlakši recept za fino jelo na žlicu koje Nijemci obožavaju

FOTO: Shutterstock

1.3.2023. | 16:45 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1291

Juha od palačinki ili juha s palačinkama – Flädlesuppe – popularno je jelo u Njemačkoj, a posebno u njezinim južnim dijelovima. Riječ je o bistroj juhi napravljenoj od mesnog temeljca u koju se umjesto rezanaca dodaju trakice pečenih palačinki.


Ispecite palačinke na uobičajen način, zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara, a potom ih prelijte vrućim temeljcem. Preko svega narežite nešto svježe nasjeckanog vlasca ili peršina.


S obzirom da se ova juha priprema od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, bilo bi poželjno da koristite samo najbolje. Možete se poslužiti instant temeljcem iz vrećice / kocke ili ga sami skuhati od kosti, mrkve, luka i celera.



Što imate bolji temeljac, to će juha biti finija. Ako ne jedete meso, ne brinite. Juhu možete napraviti od povrtnog temeljca.



Sastojci za juhu od palačinki:

1 l mesnog temeljca

80 ml mlijeka

60 g brašna

1 jaje

sol po želji

svježi vlasac

biljno ulje po želji

Priprema juhe od palačinki:

Od mlijeka, brašna, jaja i soli napravite smjesu za palačinke. Ispecite ih na zagrijanoj tavi na malo masnoće na uobičajen način. Zarolajte ih i narežite na trake debljine oko jednog centimetara.

U svaki tanjur stavite po jednu narezanu palačinku i prelijte je s ugrijanim temeljcem.

Juhu poslužite s nasjeckanim svježim vlascem. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI