>
Pozega
20 svi.
21°C
21 svi.
21°C
22 svi.
21°C
23 svi.
15°C
24 svi.
17°C
25 svi.
19°C
26 svi.
21°C
>
Pozega
20 svi.
21°C
21 svi.
21°C
22 svi.
21°C
23 svi.
15°C
24 svi.
17°C
25 svi.
19°C
26 svi.
21°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Oduševljava na prvi zalogaj: Recept za juhu od celera koja grije poput grijalice

15.11.2022. | 13:15

punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr

Pregleda: 2528

NOVO

ŠRC Velika domaćin finala Kupa za seniorke: Sastaju se ŽNK Osijek i ŽNK Hajduk
Tomislav Novinc (HDZ) novi gradonačelnik Pakraca: Izlaznost mršavih 38%
Ponavljaju se izbori za Gradsko vijeće u Požegi – novo glasovanje u nedjelju 25. svibnja na biračkom mjestu Cvjetna livada
Norijada se ipak održava – Savjet mladih Grada Požege potvrdio organizaciju!
Hoće li ove godine biti Norijade? Maturanti Požege uputili apel – organizatori zasad šute
Rezultati pojačanih mjera u prometu
Arboretuma Lisičine - HPD Gojzerica Požega - nedjelja 18.05.2025.
Marija Šarić uvjerljivo pobijedila na izborima za gradonačelnika Pleternice – HDZ dominira i u Gradskom vijeću
Izborni inženjering u Požegi? U kutiju ubačena dva listića više, na jednom biračkom mjestu ponavljaju se izbori za vijeće?
Antonija Jozić ponovno izabrana za županicu Požeško-slavonske županije


(FOTO: Shutterstock)

15.11.2022. | 13:15 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2528

Glava celera možda ne izgleda osobito atraktivno, a nije ju lagano ni oguliti. Ipak, ovo niskokalorično korjenasto povrće nudi mnoštvo hranjivih tvari, ali i mogućnosti za kulinarske igre.

Glava celera ima nježan orašasti okus i teksturu nalik na pastrnjak. Može se jesti sirova u salatama – obavezno je nakapajte limunom nakon guljenja i ribanja da ne počne tamnjeti dok pripremate preljev, ali i skuhati na različite načine.

Od nje se priprema i vrlo kremasta juha. Sljubite je s porilukom, lukom, češnjakom i krumpirom te ponešto začina i pretvorite u fino zimsko jelo. Ako pak želite uživati u kremastoj teksturi, izblendajte sve sastojke juhe prije posluživanja.

Sastojci za kremastu juhu od glave celera:
1 glava celera
1 veliki krumpir
1 poriluk
1 luk
1-2 češnja češnjaka
1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
svježi peršin za posluživanje


Priprema kremaste juhe od celera:
- Glavu celera pažljivo ogulite, operite i narežite na kocke. Očistite krumpir i narežite na kocke otprilike iste veličine. Luk i poriluk narežite na tanke kriške. Sitno nasjeckajte češnjak.
- U većem loncu zagrijte nešto ulja pa na njemu prepirjate luk, češnjak i poriluk. Pirjajte oko pet minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte kocke celera i krumpira pa pirjajte sve zajedno još oko pet minuta.
- Podlijte sve zajedno povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite po želji.
- Kuhajte juhu oko 20 minuta, odnosno dok sve povrće ne omekša i ne bude kuhano.
- Štapnim mikserom pretvorite smjesu u gustu juhu. Začinite po ukusu.
- Poslužite juhu toplu s malo nasjeckanog peršina. Dobar tek!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
1. Da, izaći ću - 34,85%
2. Ne, neću izaći - 33,21%
3. Još uvijek ne znam - 31,94%
Ukupno glasova: 19830
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI