Jednostavni i brzi recept za kremastu juhu od gljiva, savršenu za zimski ručak

Juha od gljiva
(FOTO: Shutterstock)

1.2.2024. | 08:48 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 1012

Topla i krepka juhica mnogima je omiljeni zimski ručak. Osim što je hranjiva, ona grije dušu i tijelo, nastaje brzo i lako i baš zato ima sve kriterije za savršen obrok. Možda i najomiljenija kremasta juha jest ona od gljiva, a u nastavku možete pronaći recept od svega nekoliko sastojaka koji oduševljava već na prvu žlicu.

Juha od šampinjona – sastojci:

150 g šampinjona
2 manja krumpira
Pola stabljike poriluka
3 češnja češnjaka
Svježi peršin
200 ml vrhnja za kuhanje
Začini po želji


Juha od šampinjona – priprema:


Na malo maslinova ulja dodati narezane šampinjone, krumpir, poriluk i češnjak. Zaliti vodom i kuhati sve dok povrće ne omekša.

Štapnim mikserom usitniti do kremaste teksture pa po potrebi dodati još malo vode, ovisno o željenoj gustoći.

Kuhati još nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi pa začiniti po želji. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje i kuhati još pet minuta. Na kraju dodati svježi peršin i sjemenke po želji.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
JUHA
KREM
GLJIVE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI