Lipik u konkurenciji za kamp HNS-a

Stadion u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

06.08.2012. | Mario Barać
Pregleda: 5553

Grad Lipik je jedan od 16 kandidata koji su Hrvatskom nogometnom savezu poslali ponudu za lokaciju na kojoj bi u skoroj budućnosti trebao bit sagrađen nacionalni te 4 regionalna nogometna kampa što je označeno i kao strateški interes HNS-a.

Uz Lipik, u konkurenciji su Lučko, Sesvete, Imotski, Vodnjan, Daruvar, Župa Dubrovačka, Delnice, Sveti Ivan Zelina, Vrbovsko, Varaždin, Zadar, Biograd, a ponude su dostavili gradovi, županije i privatni investitori. Lipik je HNS-u poslao ponudu za mogućnost dogradnje postojećeg sportsko – rekreacijskog centra i proširenje ponude i namjene.

- Čim je za predsjednika izabran Davor Šuker, kontaktirao sam ga jer je on u Lipiku 1987. godine bio s „Osijekom“ na pripremama. Poslali smo ponudu jer smatramo da je Lipik grad koji je u ratu pretrpio ogromna razaranja i potrebna mu je obnova, a nije nevažno da imamo turističku tradiciju i solidnu postojeću infrastrukturu. Uz pogodnosti u slučaju gradnje, Grad Lipik bi za tu namjenu dao zemljište nedaleko Gradskog stadiona, pojasnio je Antun Haramija, gradonačelnik Lipika.


Dodao je da su aduti Lipika blizina autoceste, dobar geografski položaj, a podsjetio je da su se prije Domovinskog rata u Lipiku pripremali, uz brojne prvoligaše iz bivše države i nogometni reprezentativci Izraela.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI