Braća Kovačić iz Cerovca: ’’Ostavili smo poslove s lijepim uvjetima da bismo se bavili poljoprivredom’’

Braća Kovačić iz Cerovca
(FOTO: RTL)

18.5.2024. | 20:53 | net.hr
IZVOR: net.hr
Pregleda: 7355

Poznati su po proizvodnji duhana koji sade na 44 hektara, no u Požeškom kraju znaju ih i kao braću koja od poljoprivrede nisu pobjegla, nego joj se s dobrih poslova vratila.

"Jednostavno se obitelj i dva posla nisu mogla uskladiti i svakako sam presudio prema onome što ipak više volim", kaže Danijel Kovačić, poljoprivrednik iz Cerovca.
"Imao sam stvarno lijepe uvjete rada i odličnu firmu, ali jednostavno nije to bilo to, ljubav prema poljoprivredi je bila jača", kaže poljoprivrednik iz Cerovca Ivan Kovačić.
Jer ljubav je to koja traje od djetinjstva.

"Odmalena smo prisutni u polju s roditeljima i jednostavno se ljubav presadila", kaže Danijel.
Zbog toga je najponosnija njihova majka.

"Prekrasno, moj je životni san bio da nastave tu gdje smo muž i ja započeli", ističe Ankica Kovačić iz Cerovca. 
A raditi s obitelji, kažu, istovremeno je i lijepo i teško."Bude tu svakakvih situacija, ali na kraju dana uvijek mi sjednemo zajedno za stol i uvijek smo složni", opisuje Ivan.

Majka kaže da kao i svaka majka brine o djeci, a djeca o poslu.

"Ja sam to prepustila djeci, na mladima svijet ostaje. Djeca su strašno inteligentna, pametna, uklapaju se sad u nove tehnologije", kaže majka Ankica.
Pa na 100 hektara na kojima uz duhan, uzgajaju i kukuruz, pšenicu te industrijsku rajčicu – traktor vozi sam. Aktivira se auto-pilot i sustav sa satelitskom navigacijom traktoru daje veliku preciznost, a poljoprivrednicima više vremena kojega nikada nema dovoljno."Dani su naporni, kreće se raditi u pet, navečer do 22 ili 23. Radimo po 15, 16 sati", kaže Ivan.

Poljoprivreda zahtijeva puno rada, ali, kažu, ako se sve napravi kako treba, radno intenzivne kulture mogu donijeti i visoke prinose. 

"Svaki posao ima svojih prednosti i mana, ali ipak je najbolje raditi kod kuće i ono što voliš", poručuje Danijel.

Gospođa Ankica kaže kako interes za poljoprivredu pokazuje i unučad pa vjeruje kako će se lijepa obiteljska priča u njihovoj tvornici pod vedrim nebom i dalje nastaviti, piše net.hr.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI