Ove godine Pakrac posjetilo oko 1.300 osmaša iz 20 slavonskih osnovnih škola

Vukovarci u Pakracu
(FOTO: Grad Pakrac)

13.10.2017. | Grad Pakrac
Pregleda: 1722

Pakrac je u petak 13. listopada posjetilo više od 350 učenika osmih razreda iz 20 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Oni su u Pakracu boravili u sklopu jednodnevne terenske nastave koja se provodi kroz pilot projekt-projekt "Posjet učenika osmih razreda Pakracu" kojeg provode Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Grad Pakrac, TZ grada Pakraca i braniteljske udruge - Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Udruga časnički zbor Pakrac – Lipik.

Ovaj pilot projekt je zamišljen i realiziran kao jednodnevna terenska nastava tijekom koje će učenici učiti o vrijednostima Domovinskog rata i bitkama koje su se vodile na ovom području, a uz to će se upoznati s povijesnom i kulturnom baštinom pakračkog kraja. Projekt se provodi drugu godinu za redom, a u odnosu na lanjskih 500 učenika, ove godine je kroz ovaj projekt Pakrac posjetilo više od 1.300 osnovnoškolaca.

Jednodnevna terenska nastava u Pakracu za učenike 20 osnovnih škola iz istočne Slavonije uključuje predavanje kod Policijske postaje Pakrac, posjet Muzeju Grada Pakraca te stalnom postavu Muzeja vojne i ratne povijesti u Pakracu. Za učenike je organizirano i predavanje o Domovinskom ratu uz ručak na Omanovcu te obilazak kapele Male Gospe u Kusonjama, i predavane na autentičnoj lokaciji događanja o kojima je snimljen popularni film "Broj 55". Osnovnoškolci iz Istočne Slavonije u sklopu terenske nastave posjećuju i Lipik i Okučane.


Javna ustanova "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" čuva sjećanje na Domovinski rat i Bitku za Vukovar obrazovnim i memorijalnim djelatnostima od kojih je najznačajniji projekt "Posjet učenika osmih razreda Vukovaru". Pilot projekt se provodi već drugu godinu u punom opsegu te uključuje učenike osmih razreda iz svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, koji tijekom dvodnevne terenske nastave uče o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.Cilj ovog pilot projekta je poučavanje o Domovinskom ratu diljem Lijepe naše, na mjestima značajnima za stvaranje suverene i samostalne hrvatske države, a Pakrac je prvi grad izvan Vukovara u kojem se projekt provodi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI