Najavljen bogat program sutrašnjeg Međunarodnog dana muzeja

Međunarodni dan muzeja
(FOTO: M.B.)

17.05.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 4839

"Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima" tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava sutra 18. svibnja, a za koji je Gradski muzej Požega pripremio raznovrstan i zanimljiv program.



- Naglasak želimo dati stvarima koje ne susrećemo često, pa ni u muzejima. Želimo potencirati ovu prirodnu priču kojom podvlačimo da naš muzej doista treba kustosa prirodoslovca, što će ova događanja i pokazati. Stalni postav i izložba "Zovoooni" su besplatni kao i sav program. U sklopu izložbe kao doprinos cijeloj atmosferi organizirat ćemo druženje ispred Muzeja i Muzej u loncu, zaboravljene okuse školskih menzi. Uz sve to, bit će to prilika za predstavljanje Friedricha Solomona Kraussa, čovjek kojega smo izbacili iz povijesti Požege i ovo je prilika da ga predstavimo, ali i našim sugrađanima da se susretnu s ovakvom vrstom građe – najavila je ravnateljica Gradskom muzeja Maja Žebčević Matić.





Program počinje već u 9 sati, dok će službeno biti otvoren u 10 sati predstavljanjem Izložbe "Tajne mikrosvijeta Zlatne doline" Hrvatskog geološkog instituta čije su autorice dr.sc. Valentina Hajek-Tadesse, Koraljka Bakrač, Monika Špišić i Ines Galović. Izložbom se želi približiti djeci i odraslima čudesan svijet mikroorganizama/mikrofosila i otkriti tajne života mikrodimenzije.

- Ovom izložbom želimo upoznati stanovnike Požeštine s geologijom, odnosno s jednom dimenzijom paleontologije. Predstavit ćemo mikrosvijet miocena Zlatne doline gdje će se vidjeti što se zapravo događalo na ovim našim prostorima prije 22 milijuna kuna – rekla je dr.sc. Valentina Hajek-Tadesse.

Uz to, bit će prilika i za predstavljanje Veleučiliša u Požegi i Parka prirode Papuk kroz događaj nazvan "Okusi minerala u vinima" s degustacijama, prezentacijom i radionicama.

tekst: www.pozega.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
1. Naravno
2. Ne znam
3. Neću
4. Ne zanima me tko sjedi u EU Parlamentu
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI