Emocije pred starom školom na 55. obljetnici mature u Pakracu

55. Obljetnica mature
(FOTO: Pakrački list)

10.6.2024. | 10:03 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 2605

Stara zgrada Trenkovih pandura, a kasnije bolnica za kužne bolesti pa učiteljska škola s razredima vježbaonice i na kraju gimnazija, bila je u svibnju i lipnju svakako najposjećenija zgrada u Pakracu. Pohodili su ju vikendima, kako to već desetljećima čine, bivši polaznici i maturanti učiteljske škole i gimnazije obilježavajući okrugle godišnjice od završetka mature i polaska u svijet rada ili na daljnje školovanje.

Tako je bilo i 7. lipnja kada se pred starom školom našlo 11 bivših učenika nekadašnjih a, b, i c, razreda gimnazije, koje su vodili razrednici profesori Marija Molnar, Slavko Krejči i Božidar Stanić u završnoj školskoj godini 1968./69. Uz skromno i emotivno obilježavanje 55.-e godišnjice povela ih je njihova profesorica matematike Vera Bosanac, obrativši se svojim učenicima nadahnutim i emotivnim govorom, a albumi i sjećanja su pomogli da se svi skupa prisjete već zaboravljenih uspomena.

Sjećanja na dane i godine druženja, na školske ljubavi i staze mladosti osvježili su, slično kao i generacije prije njih, šetnjom ulicama Pakraca, a molitvom na groblju prisjetili su se preminulih kolega. Druženje su nastavili uz glazbu u Lipiku, a susret su završili slijedeći dan na planinarskom domu „Omanovac“. Naredni susret zakazali su za pet godina ili, neki, već naredne godine u svibnju ili lipnju.


Na fotografiji, prvi red s lijeva: Eva Feldvebl, Vera Bosanac, Ankica Ražov, Jozefina Aušprung i Slavica Šebić.


Gornji red s lijeva: Branko Rusmir, Tomislav Šebić, Duško Kliček, Josip Špacir, Petar Budiša, Branko Peašinović i Ivica Špančić.

izvor: Pakrački listSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI