Požega: U zgradi napravio direktan izlaz iz stana, izbetonirao terasu pa postavio i nadstrešnicu?

FOTO: 034 portal/ Čitatelj

10.6.2024. | 20:29 | Redakcija 034
Pregleda: 47410

Ovih dana svjedočimo sceni koja je za rubriku vjerovali ili ne, a nalazi se u Ulici Tina Ujevića 32, u naselju Babin vir, u Požegi.

Netko si je iz stana u prizemlju bez suglasnosti stanara dao za pravo izbiti prozor te je na isto mjesto ni manje ni više postavio ulazna vrata i nekoliko stepenica?! Osim toga, uz zgradu je izbetonirao malu terasu, a iznad čega je postavljena i nadstrešnica.

Kako se krenulo s radovima, ne bih se čudio da uskoro svjedočimo i ograđivanju ove male terase. - govori nam jedan od stanara koji želi ostati anoniman.

Ovaj radišni gospodin svoju “hiltovku” nije gasio ni na Veliki petak, a nikoga od stanara nije pitao smije li napraviti direktan izlaz iz svog stana kao ni to smije li betonirati uz zgradu ili postaviti ovu nadstrešnicu, kao da je to samo njegova okućnica? Zanima me po kojem Zakonu je to dozvoljeno bez suglasnosti stanara? Nadodaje kako vlasnik stana ne stanuje na navedenoj adresi već ima podstanare.

I doista, nije nam poznato kako netko može probijati zidove, postavljati vrata na zgradi, stepenice i nadstrešnice te betonirati okućnicu bez suglasnosti stanara kao ni to je li ovakav pothvat uopće u skladu sa Zakonom? Predlažemo vlasniku stana da pozove jednog aktualnog HDZ-ovog gradskog vijećnika da nadozidaju još i pecalo pa bi to onda bilo to.

Nadam se će inspektorat promptno reagirati jer ovo je ne dopustivo. Gdje bismo završili kad bi svatko radio što ga je volja? Samo kod nas! - zaključuje naš sugovornik.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI