Recept za pizzu s lisnatim tijestom

Pizza s lisnatim tijestom
(FOTO: Shutterstock)

10.6.2024. | 09:59 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1184

Ima nešto u čekanju da tijesto bude spremno, pripremanju predtijesta, osluškivanju kvasca… ali ima nešto i u brzini. Ne znamo smije li se zvati pizzom pogača od lisnatoga tijesta, ali vjerujte nam, klasični nadjevi i začini za pizzu sasvim se dobro snalaze u društvu s lisnatom podlogom.

Za pizzu od lisnatog tijesta koristit ćemo kupovno tijesto, a sastojci za nadjev su osnovni i otvoreni za vašu interpretaciju ili nadogradnju. Za pripremu ćete trebati odvojiti jedva 5 minuta, a ne treba vam čak ni nož. Lisnata pizza ispeći će se za dvadesetak minuta, a jedino što ćete trebati oprati je lim u kojem se pekla.

Sastojci za pizzu od lisnatog tijesta:
275 g kupovnog lisnatog tijesta
5 žlica crvenog pesta
70 g šunke, pršuta ili suhe kobasice po izboru
125 g mozzarelle iz tekućine, natrgane na komadiće
ekstra djevičansko maslinovo ulje
suhi bosiljak ili origano, po želji
šaka rikole, za posluživanje


Priprema pizze od lisnatog tijesta:


Zagrijte pećnicu na 220 stupnjava.
Odmotajte tijesto na veliki lim za pečenje i izbodite ga vilicom. Po njemu rasporedite pesto, ali ne sasvim do ruba. Po pestu pobacajte šunku, pršut ii kobasicu, pa mozzarellu i začine.
Pecite 15-20 minuta dok tijesto se tijesto ne digne i ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice, pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i pospite rikolom.

izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PIZZA
LISNATO TIJESTO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI