Osamdeset godina Lovačkog društva Slavonac

Dobitnici priznanja LD Slavonac
(FOTO: S.B.)

21.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 5314

Lovačko društvo "Slavonac" iz Kutjeva proslavilo je u subotu osamdeset godina rada i postojanja.

- Društvo je osnovano 5.lipnja 1936. godine, prvi predsjednikje bio Pero Nanić, a od 1939. godine uvedena je lovočuvarska služba - podsjetioje predsjednik "Slavonca" Branko Mihalj.




Dodao je da su osamdesetih godina prošlog stoljeća kupili drvenu kuću preuredivši je u svoj lovački dom pod Krndijom, a kasnije je u više navrata dograđena i proširena.


Danas gospodare državnim lovištem Južna Krndija površine 2265 hektara i zajedničkim lovištem Kutjevo 2434 hektara tako da imaju bogat fond divljači u gorskom i nizinskomdijelu. Posebno je značajno da su se kutjevački lovci aktivno uključili od prvih dana Domovinskog rata, a za prigodu jubileja izgradili su prateće sadržajeuz lovački dom, te uredili okoliš pri čemu nije izostala potpora grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije. Dobitnici su niz priznanja, njihovi strijelci sumeđu najboljima u ovom kraju, ostvaruju dobru suradnju sa kutjevačkim udrugama i okolnim lovačkim društvima, a najveći su im problem štete od divljači.

Zlatnu plaketu HLS-a društvu je uručio predsjednik Lovačkogsaveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović.



Lovačka odličja trećeg reda primili su Anto Kalauz, ŽeljkoŠilhan, Silvio Čvarak, Vladimir Marković, Mirko Marijanović, Ivica Pospišil i Vojin Derner, dok su odličja drugog rada dobili Slavko Jung, IvanMijatović, Zdenko Budimir, Hrvoje Sontaki i Tomo Ašenbrener.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI