31.01.2016.
Tomislav Milanović
Pregleda: 5571
Dražen Lesica u društvu Tomislava Radića
(FOTO: Tomislav Milanović)
"Svaki put kad prođem Zagreb i krenem autoputom po Slavoniji srce mi zaigra. Znam da dolazim u jedan topal i veseo kraj gdje sam jako dobro primljen i uvijek se jako dobro zabavim. Ovdje u Kutjevu imam jako puno prijatelja", rekao je vlasnik restorana "Rivica" iz Njivica, poznati ugostitelj Dražen Lesica.
Iako je njegov restoran smješten u Njivicama na otoku Krku, toče se i vina s područja Kutjeva za koja gosti redovito pitaju. Kontinentalni i morski turizam po njemu se još uvijek ne može uspoređivati, ali mjesta za napredak ima.
- Ako neko sljubljuje plavo i zeleno onda smo to mi ugostitelji jer imamo sreću da plodove mora možemo sljubiti sa slavonskim proizvodima.U jednom dijelu jadranskog turizma, turizam se događa spontano, a danas je jako dobro organiziran. Požeška kotlina ima jako puno napretka za kontinentalni turizam koji se organizirano počinje proširivati svake godine – priča nam Dražen.
Kaže da je tajna uspjeha u ugostiteljstvu kao i u većini poslova upornost i rad, a da rezultati nikada ne dolaze preko noći.
- Kvalitetu i izvornost proizvoda imamo. Taj proizvod treba još bolje staviti u marketinški paket, biti uporan i ustrajat u njemu. Teško je reći hoće li kontinentalni turizam procvjetati. Postojat će mikrodestinacije koje će ostati na ovom nivou, koje će napredovati i nažalost i onih koje će nazadovati. Ako počnemo osmišljeno stvarati nešto i ljudi imaju viziju ne vidim razloga da kontinentalni turizam ne procvjeta – rekao nam je za kraj Dražen Lesica.