Kuglački klub Nove nade pobjednik ’Ljetne lige Požega 2024’

14.5.2024. | 07:58

PŠS
IZVOR: sport-pozega.hr

Pregleda: 1152

VEZANO

Obitelj na kuglani: Upoznajte Neru Bakić, najmlađu hrvatsku reprezentativku i ekipnu svjetsku prvakinju u kuglanju
KUGLANJE Pakrac-Papuk prošao u četvrtfinale Kupa regije istok
Darko Zovko (KK ’Nove nade’ Požega) prvak Požeško - slavonske županije u kuglanju
Na Gradskoj kuglani održan 2. Memorijalni kuglački turnir ’Biz i Jozo’
Članica ŠUS ’Zlatna dolina’ Željka Peška prvakinja Hrvatske u kuglanju u kategoriji B3
Lucija Mirković (KK Nove nade) prvakinja Hrvatske u kuglanju u kategoriji djevojčica do 11 godina starosti
Preminuo Dražen Tadijanović, igrač i predsjednik Kuglačkog kluba Ina - Požega
Darko Zovko pobjednik pojedinačnog prvenstva Požeško - slavonske županije u kuglanju
„Na Gradskoj kuglani jučer je odigrana utakmica 8. kola 2. Hrvatske odbojkaške lige - Istok između Obrtnika i Požege“

KK Nove nade
(FOTO: PŠS)

14.5.2024. | 07:58 | PŠS
IZVOR: sport-pozega.hr
Pregleda: 1152

Nakon završetka prvenstvenih utakmica u sezoni 2023/24. u organizaciji Kuglačkog saveza Požeško-slavonske županije odigrana je tradicionalna Ljetna liga. Ove godine neslužbeno natjecanje požeških kuglača imalo je malo promijenjene propozicije natjecanja, pa se igralo 20 hitaca u pune i 10 u čišćenje, što se pokazalo vrlo zanimljivim jer su i nešto slabiji igrači mogli odigrati visoke rezultate što je u konačnici dalo i bolji plasman njihovih ekipa u skupinama.Prijavilo se ukupno 12 ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine, a nakon odigravanja utakmica po skupinama dobilo se učesnike za tri finalna turnira. Prvo su u četvrtak 09. svibnja. svoje utješno finale za plasman od 9.-12. mjesta odigrale ekipe koje su se plasirale na 5. i 6. mjesto u skupinama. U konkurenciji s dvije ekipe Ženskog kuglačkog kluba Vallis Aurea i svima dragih rekreativaca pod nazivom Plavo-Bijeli, najbolje su odigrali članovi Kuglačkog kluba Zlatni lug koji s ukupno srušenih 2330 čunjeva osvajaju 9.mjesto u ukupnom poretku.Najbolji rezultat ovog turnira odigrao je Slavko Nuhanović (Zlatni lug) koji je uspio prijeći magičnu granicu srušivši 608 čunjeva.

U petak 10. svibnja igralo se malo finale u kojem se odvijala borba za plasman od 5. do 8. mjesta. Sudionici su bile ekipe koje su se plasirale na 3. i 4. mjesto u skupinama. U neizvjesnoj završnici kuglači KK Požega s ukupno 2444 srušena čunja (prosjek 611 po igraču) osvajaju u konačnici 5. mjesto u poretku. Ekipa KK INA-Požega osvojila je 6.mjesto sa solidnih 2384 svega 4 čunja više od sedmoplasiranih. Prava drama se odvijala u borbi između Kuglačkih klubova Elektra i Croatia. Samo jedan čunj više srušen od strane igrača KK Elektre (2380) bio je dovoljan za plasman na 7. mjesto, dok su se igrači KK Croatia morali zadovoljiti 8. mjestom na tablici sa 2379 srušenih čunjeva. Ivan Burivoda (KK Požega) najbolji je pojedinac sa 660 srušenih čunjeva.Subota 11. svibnjabila je rezervirana za veliko finale. Četiri ekipe koje su se plasirale na 1. i 2. mjesto u skupinama borile su se za prestiž, pokale i naslov pobjednika. Dominantnom igrom igrači KK Nove nade, nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Otvorio je Robert Bakić koji sa 638 donosi prednost od 31 čunja nakon prvog bloka, Bojan Savić ga je popratio sa 613, a onda je na staze izašao najbolji požeški kuglač Darko Zovko i s impresivnih 718 srušenih čunjeva potvrdio da mu nema premca na domaćim stazama bez obzira na disciplinu koja se igra. Kao četvrti igrač ekipe pobjednika nastupio je Tomislav Prpić koji je sa odličnih 655 srušenih čunjeva samo potvrdio da naslov pobjednika odlazi u ruke KK Nove nade.

Čak 624 srušena čunja i impresivan prosjek od 656 čunjeva po igraču, nisu mogle pratiti ostale ekipe učesnice ovog finala. Igrači našeg jedinog drugoligaša KK Obrtnik s 2454 srušena čunja morali su se zadovoljiti 2. mjestom, a KK Hrast (2382) s pokalom za 3.mjesto što je također veliki uspjeh jer su nakon osvajanja 4.HKLI-PŽ došli do svog drugog pokala u ovoj sezoni. Četvrto mjesto pripalo je igračima KK HVIDR-a sa 2367 srušenih čunjeva.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su pokalima koje je uručio tajnik KSPSŽ Hrvoje Bakić, a nakon proglašenja pobjednika uslijedilo je druženje svih učesnika Ljetne lige Požega-2024.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI