¨Gradska uprava bi se više trebala baviti ekonomskim razvojem¨

Hrvatska konzervativna stranka
(FOTO: Lidija Galić)

25.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8178

"Konzervativna Hrvatska punim plućima diše slobodu koju su nam osigurali naši branitelji. Na njoj ćemo graditi državu slobodnu od neprijatelja ovog vremena: pretjeranog vanjskog duga, visokih poreza, neučinkovitosti administracije, korupcije koja se umrežila u sve pore našeg društva. Težak je to posao u kojem nam glavni partner neće biti oni koji su promašenim politikama uništavali Hrvatsku posljednja dva desetljeća, nego oni koji i u ova teška vremena svakodnevno grade Hrvatsku otvaranjem novih radnih mjesta, plaćanjem poreza i poštenom isplatom plaća radnicima- rekao je na konferenciji za novinare Branko Polić, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Požeško-slavonske županije.

Kaže kako hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima neće zahvaljivati samo na stranačkim skupovima nego će ih otvoreno štititi od nasrtaja onih koji na njihovoj muci grade svoju glasačku mašineriju.

- Naš je moto: Domovina, a ne opljačkana imovina. Prirodno je da svatko želi upravljati sam sobom, ali to mora učiniti svojim, a ne tuđim novcem - dodao je Polić.


- Politikom se može baviti samo ona osoba koja ima osiguranu egzistenciju. Političko prebacivanje opcija s lijeve na desnu stranu nema smisla. Zatečeno stanje je takvo kakvo je i nema prebacivanja odgovornosti u prošlosti nego treba preuzeti sadašnje stanje i ne uzdati se previše u Europsku uniju već se osloniti na vlastite snage, vlastite ruke i um i opstanak i egzistencija su mogući - smatra Mirela Mezak, predsjednica HKS-a Grada Pleternice.


Dodaje da jedinice lokalne samouprave, ako su održive, treba ostaviti. Ne može ih se ukidati bez plana i one jedinice koje su održive i nisu na teret državnog proračuna trebalo bi ostaviti, a to je i naša obveza jer smo potpisnica Europske konvencije o lokalnoj samoupravi - dodala je.

- Gradska uprava glavni je pokretač razvoja svoje sredine. Smatramo i sugeriramo da bi se malo više trebalo baviti lokalnim ekonomski razvojem. Cilj toga je poticanje konkurentnosti i održivi razvoj kroz stvaranje pozitivne klime za ulaganje, izgradnja imidža grada kao prijateljski naklonjenog ulagačima i formiranje Ureda za lokalni ekonomski razvoj - dodala je predsjednica gradske organizacije Grada Požege Veselka Barišić.

Branko Polić naglasio je na kraju da Hrvatska konzervativna stranka uključuje što više žena i mladih.

- Svjedoci smo da mladi ljudi za izbore ostaju kod kuće i sudbinu im kroje drugi. Naši potencijalni birači su oni koji do sada nisu izlazili na izbore, a takvih je najviše - zaključio je Polić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI