Naši voćari se nisu javili: Škole će opskrbljivati proizvođač iz Zagreba

Voće - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

05.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4580

Od ove školske godine učenici u osnovnim školama hranit će se zdravije. U sklopu projekta "Sheme školskog voća" najmanje jednom tjedno uvodi se dodatni obrok, a učenici će besplatno dobivati sezonsko voće i povrće i to isključivo domaće. Ovisno o sezoni dijelit će se jabuke, kruške, mandarine, šljive, breskve, trešnje, mrkve, itd.

U požeškoj OŠ Dobriše Cesarića sve je spremno za provedbu ovog projekta. Ovih dana treba doći i posljednji naputak iz Ministarstva poljoprivrede koje je nositelj projekta.

- U srpnju su svi ravnatelji škola prošli potrebnu edukaciju. Cilj projekta je navikavati djecu da se zdravo hrane, odnosno da svakodnevno jedu što više voća i povrća - pojasnila je ravnateljica Zvjezdana Krip.


Školama će u našoj županiji voće i povrće dostavljati jedna zagrebačka tvrtka budući da se na natječaj objavljen na stranicama Ministarstva poljoprivrede nije javio niti jedan domaći proizvođač.


- Bilo je županija gdje su se na natječaj javili OPG-ovi s toga područja i oni će opskrbljivati škole na svom području. Kod nas to međutim, nije bio slučaj - dodaje ravnateljica Krip.

Voćni obrok osim što je besplatan bit će odvojen od redovite školske užine koju učenici plaćaju. Najvjerojatnije je da će to biti petkom odmah nakon jutarnje tjelovježbe. Projekt se provodi u suradnji s Europskom unijom. U Europi je njime obuhvaćeno oko devet milijuna djece, a od ove godine i oko 160 tisuća hrvatskih učenika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI