HPD Gojzerica Požega ovu nedjelju proveli na Rudinama

20.2.2023. | 12:41

HPD Gojzerica Požega

Pregleda: 1502

NOVO

Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić obustavio poticajne mjere u tzv. Industrijskoj zoni kako bi zemljište iz navedene zone u što kraćem roku rasprodao?!
32. obljetnica prve vojno-redarstvene akcije u bivšoj Općini Požega: „Povijest je pisana u Kamenskoj u obrambenom Domovinskom ratu“
Danas je posljednji ispraćaj Ene Došen
Svjetski dan turizma 2023 -Turizam udarna igla razvoja Slavonije
Počeo slavonski tjedan ’Večere za 5’, među kandidatima ima i Požežana
Šesto izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Verica Rebrina održat će se u subotu, 14. 10. 2023. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc
CIJENE GORIVA I DALJE LETE U NEBO: Od danas nove cijene goriva i novi šok za vozače
Biskup Škvorčević krstio peto dijete roditelja Kmetec
Orguljaške večeri u požeškoj Katedrali
29 godina djelovanja UHDDR PSŽ i Požege obilježeno u sportskom duhu


(FOTO: HPD ʺGojzericaʺ Požega)

20.2.2023. | 12:41 | HPD Gojzerica Požega
Pregleda: 1502

Ove prekrasne nedjelje tridesetak planinara iz HPD Gojzerica Požega, zaputilo se put Rudina. Na stazu su krenuli iz obližnjeg naselja Rasna te nastavili poljskim putem prem odredištu na obroncima Psunja. Veliki dio njih nikada nije bio na tom poznatom arheološkom nalazištu, tako da su se po prvi puta susreli s čarobnošću ovog mjesta. 

 

Cijelim putem na nebu su se izmjenjivali sunce i oblaci, a vjetar im je ponekad pomagao, a ponekad baš i nije. Prve proljetnice nazirale su se uz put, a iznenadila ih je i količina različitih biljaka na koje su naišli. Na tako malom području možete naići na klekovinu i divlju vinovu lozu, kukurijek, šipak i druge rijetke biljke. Putem su istraživali i fosile, a na samom lokalitetu vidjeli su kako je u tijeku arheološko istraživanje i da su vidljivi neki "novi" nalazi. 


 

Ovako zanimljiv i bogat lokalitet potakao ih je na razgledanje i uživanje u društvu stručnih voditelja. Poslije je uslijedila kratka pauza za okrijepu i povrat energije, a nakon ne baš predugog zadržavanja (vjetar je učinio svoje!) vratili su se do mjesta gdje su ostavili svoje automobile. Automobilima su nastavili kući puni dojmova i sa željom za novo druženje.

 'Pohvaljujemo i one koji su se po prvi puta odvažili na odlazak u planinu - nadamo se da ćemo se još družiti!' - napomenula je Anita Savić, vodič i organizator ovog nedjeljnog izleta.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI