32. susreti planinara: ’’Kroz vinograde i šume’’

FOTO: HPD Gojzerica Požega

25.9.2023. | 10:49 | V.T.
Pregleda: 1047

U subotu 23. rujna 2023. godine na prvi dan jeseni, u Feričancima su održani svima poznati 32. susreti planinara: ʼʼKroz vinograde i šumeʼʼ, kao i 6. festival Frankovke. Na ovom događaju zbog izrazito loših vremenskih uvjeta i neprekidne kiše, okupilo se tek 100-tinjak najupornijih planinara i posjetitelja. Sjećamo se i boljih godina kada se znalo okupiti i po 5 puta više planinara i ostalih ljubitelja prirode.HPD Gojzerica Požega pod vodstvom predsjednika Višeslava Turkovića, jedino je planinarsko društvo iz požeštine, koje se odazvalo ove godine. Unatoč neprekidnoj kiši planinari su otišli na skraćene staza te su se nakon hodnje vratili veseli i blatnjavi. Domaćini iz HPD Sokol Feričanci dočekali su ih na cilju i dobro ugostili. Bilo je tu toplog čobanca i graha, domaćih kolača i svih vrsta pića te pregršt osmijeha i ljubaznih gesta.

Svi gosti su se osjećali sretno i zadovoljno te imnije bilo žao što su pokisli i nakupili blato na cipelama. Za kraj im se obratio ljubazni predsjednik HPD Sokola iz Feričanca, Josip Šalek, zahvalivši im se za dolazak:ʼʼUnatoč vremenskim (ne) prilikama i kišikoja je neumorno padala, okupilo se stotinjak planinara iz desetak društva koji su u dobrom raspoloženju prehodali 10-ak km staze kroz feričanačko vinogorje i po obroncima Krndije.Hvala svima koji su svojim dolaskom podržali ovu manifestaciju koja se po 32. put održala u Feričancima, ujedno obilježavajući i prvi dan jeseni.ʼʼNakon njegovog govora podijeljene su zahvalnice svim nazočnim planinarskim društvima, a onda se druženje nastavilo uz glazbu. Po završetku događaja Gojzerice su se vratile kući pune dojmova i dobrog raspoloženja. Uz put popili su kavu za oproštaj i što reći za kraj: ʼʼDo iduće zgode i nezgode!ʼʼ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI