HPD Gojzerica Požega u najvrućim ljetnim danima posjetili Kapovac, Stari grad, Ružica grad i Orahovičko jezero

HPD Gojzerica Požega u najvrućim ljetnim danima uputili se na Kapovac, Stari grad, Ružica grad i Orahovičko jezero
(FOTO: HPD Gojzerica Požega)

21.8.2023. | 10:36 | HPD Gojzerica Požega
Pregleda: 2527

Za planinare HPD Gojzerica Požega čak ni u najvrućim ljetnim danima nema odmora, pa su tako i danas imali aktivnosti (nedjelja 20. kolovoza 2023. godine). Boro Jukić, potpredsjednik društva i licencirani vodič HPS-a, organizirao je zanimljiv izlet na Kapovac, Stari grad, Ružica grad i Orahovičkojezero.Odazvalo se 6 odvažnih planinara, a od toga bila je jedna žena i dva člana Podružnice iz Oriovca. Tijekom izleta prešli su ukupno 15 km i 1300 metara visinske razlike, što nekako odgovara usponu na Durmitor (Crna Gora) koji su nedavno odradili. Ovo nam govori da naša gorja poput Krndije i Papuka, mogu biti također atraktivna i dovoljno zahtjevna za teške ture.

Automobile su ostavili na Tromeđi kod vidikovca uz cestu i krenuli oštro prema Kapovcu 790 mnv (KT HPO 1.1), najvišem vrhu već spomenute Krndije. Došavši na Kapovac nisu se dugo zadržali, već su nastavili zaštićeni šumskom hladovinom prema Starom gradu. Stigavši na nepoznati Stari grad, mogli su uživati u arheološkim ostacima srednjovjekovne starohrvatske gradine.Put ih je dalje vodio prema svima poznatom Ružica gradu, koji ih je zadivio svojim impresivnim zidinama. Popeli su se na ostatke zidina do improviziranog vidikovca i uživali u pogledu na grad Orahovicu i obližnja naselja s pogledom na ne tako daleku Mađarsku.

Nakon odmora i uživanja u prelijepim pejzažimanastavili su prema Orahovičkomjezeru, koje se nalazi odmah ispod nekih 15-tak minuta hoda. Na jezeru dali su si oduška osvježivšise u jezerskoj vodi i okrjepivši se u obližnjem kafiću. A poslije duže uživancije uslijedio je povratak, koji je iziskivao znatnu energiju zbog dugog i žestokog uspona. Do iduće zgode i nezgode!

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI