Brzi ručak za 20 kuna: Fino varivo puno proteina u koje ne ide ni komadić mesa

18.9.2021. | 09:58

zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr

Pregleda: 6174

NOVO

Proslava spomendana sv. Antuna Padovanskog u Jakšiću
Inovativni ’Rootooss’ osvojio Ecotropheliju: Studenti FTRR-a kreirali hranu budućnosti!  
Požega: 37-godišnjak s 2,52 promila upravljao osobnim automobilom
Obavijest poljoprivrednim gospodarstvima s područja grada Požege
4. Memorijalni malonogometni turnir ’Tomislav Begović Bruder’ održat će se u subotu, 21. 06. 2025. na Sportsk
Upisi u Školu plivanja Požeškog športskog saveza bit će u petak, 20. lipnja 2025. s početkom u 12,00 sati preko on line aplikacije
Spomen na poginule požeške branitelje u crkvi sv. Lovre
Dan hrvatskih branitelja grada Požege: „U težnji da svoj život položite za neovisnu Hrvatsku, ostvarili ste tisućljetni san“
Još jedan spin: U Komunalcu Požega podignuli koeficijente određenim zaposlenicima, Glavić najavio smanjenje, ali se na kraju nije ništa dogodilo?
Izvori budućnosti: Daroviti umovi u potrazi za čistom energijom

FOTO: Getty Images

18.9.2021. | 09:58 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 6174

Ne morate se oslanjati isključivo na meso da biste tijelu podarili važne bjelančevine i masnoće. Mahunarke poput slanutka i mahuna prepune su njima. Primjerice, samo u stotinu grama slanutka nalazi se oko 19 grama proteina.

Mahunarke su prepune i drugim važnim nutrijentima, a posebice mineralima poput magnezija, kalija i kalcija.

Povrh svega, riječ je o izvrsnim namirnicama za pripremu ukusnog i utješnog jesenskog variva koje možete skuhati za otprilike dvadesetak kuna.


Sastojci za varivo od slanutka i mahuna:
220 grama kuhanog slanutka (jedna mala konzerva)
200 grama svježih mahuna
200 ml pasirane rajčice
2 krumpira
2 mrkve
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 litra povrtnog temeljca
biljno ulje
sol i papar po želji


Priprema:
1. Na malo biljnog ulja prepirjajte luk narezan na sitne komade. Pirjajte dok ne omekša.

2. U lonac dodajte i sitno narezani češnjak te pirjajte sve zajedno još oko jednu minutu.

3. Ubacite mrkvu narezanu na kockice.

4. Ubacite koncentrat rajčice i pasatu te sve dobro promiješajte.

5. U lonac stavite i krumpir narezan na manje kockice. Sve dobro promiješajte i zalijte vodom ili povrtnim temeljcem.

Ako ne radite kod kuće vlastite temeljce, vrlo lako ga možete napraviti miješanjem tople vode s kupovnim temeljcem u kocki.

8. Kuhajte sve zajedno oko 20 do 30 minuta odnosno dok povrće ne omekša. Što su komadići mrkve i kockice krumpira manji to će vam biti potrebno i manje vremena za termičku obradu.

9. Poslužite varivo s kriškom kruha i salatom po želji. Po varivu možete dodati i malo sjemenki bundeve. Dobar tek!

Savjet plus:

U varivo možete staviti i smrznute mahune. No njih stavite otprilike pet do deset minuta prije kraja termičke obrade da se ne raskuhaju u varivu.

(Izvor: zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,8%
2. Ne, neću izaći - 33,24%
3. Ne znam - 32,96%
Ukupno glasova: 60885
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI