Recept za varivo od brokule i piletine s kojim ćete se lakše boriti protiv hladnoće

Varivo od brokule i krumpira
(FOTO: Shutterstock)

12.1.2024. | 10:00 | Kreni zdravo
IZVOR: krenizdravo.hr
Pregleda: 5453

Zimi ništa ne sjeda tako dobro kao nešto fino"na žlicu". Variva postoji koliko i kombinacija povrća, a njihova je priprema toliko jednostavna da vam padaju u vodu svi izgovori zašto ih ne kuhate sami. Probajte i nećete požaliti. Pronašli smo za vas na portalu www.krenizdravo.hr jako dobar recept za varivo s brokulom i piletinom.

Ovo pravozimsko varivozagrijat će vas i okrijepiti, a vjerujemo i potaknuti da se okušate u pripremi – još kojega. Nekoliko recepata za fina variva možete pronaći ovdje, a kada se malo izvještite, pokušajte sami isprobavati različite kombinacije povrća i mesa.

Sastojci za varivo od brokule i piletine:


1 kuhani komad pilećih prsa (narezan na kockice)
1 glavica brokule (narezana na cvjetiće)
1 crveni luk (nasjeckan)
2 krumpira (oguljena i narezana na kockice)
2 režnja češnjaka (nasjeckana)
2 mrkve (narezane na kolutove)
pola šalice graška
pola šalice kukuruza
1 čajna žličica kumina
2 žlice maslinovog ulja
pola čajne žličice mljevene crvene paprike
6 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
2 žlice svježeg peršina (nasjeckanog)


Priprema variva od brokule i piletine:

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti pa dodajte mrkvu i krumpir te dinstajte nekoliko minuta.

Dodajte meso i kratko prodinstajte.

Dodajte grašak, brokulu i kukuruz pa pomiješajte, začinite i ponovno pomiješajte.

Dodajte temeljac i pustite da varivo zavrije. Smanjite vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta.

izvor: Kreni zdravo


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI