Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
FOTO: Getty images
Recept ima samo dva koraka - uključujući kuhanje tjestenine, pa vas možda i to nagovori da ga iskušate.
Grašak i slanina dinstani na luku jednostavno su i vrlo ukusno jelo podrijetlom sa sjevera Italije koje se najčešće poslužuje kao prilog uz bijelo meso ili ribu.
Ali ova ukusna kombinacija može biti i jako dobra baza za razna jela, a u ovom receptu predstavljamo je kao preljev za tjesteninu. Recept ima samo dva koraka - uključujući kuhanje tjestenine, pa vas možda i to nagovori da ga iskušate.
Za pripremu graška i slanine možete koristiti svježi, zamrznuti ili grašak iz konzerve. Naravno, ako je sezona, uvijek dajte prednost svježem povrću. Ako želite malo promijeniti recept, probajte zamijeniti pancetu dimljenim fileom lososa – jelo će dobiti dodatnu svježinu i lijep kontrast dimljenog i slatkastog.
Možete u količinu sastojaka iz ovoga recepta dodati i 250 grama ricotta sira i dobivenom smjesom nadjenuti paketiće od kora za pite ili lisnatog tijesta. Premažite ih razmućenim jajem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta na 175 stupnjeva.
Ili možete u grašak i pancetu umutiti jaja, začiniti s malo parmezana i svježeg bosiljka– i dobili ste šarenu fritaju bogatog proljetnog okusa.
Sastojci za grašak i slaninu:
350 g graška
120 g slanine, narezane na kockice
1 luk, narezan na ploške
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol papar peršin, nasjeckani temeljac od povrća
Priprema graška i slanine: Popržite luk u tavi na malo ulja; kad uvene dodajte slaninu narezanu na kockice. Dodajte opran grašak i nekoliko žlica temeljca. Kuhajte oko 20 minuta uz povremeno miješanje. Kad grašak omekša, ugasite vatru i posolite i popaprite po ukusu. Pospite svježim peršinom. Skuhajte tjesteninu prema uputama. Ocijedite je i dodajte u tavu s graškom i slaninom te promiješajte.
(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)