Ma može i s kuhanim jajima: Recept za brzi ručak koji se radi ’ni od čega’

Ma može i s kuhanim jajima: Recept za brzi ručak koji se radi ’ni od čega’

FOTO: Shutterstock

13.4.2023. | 08:52 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2510

Curry je tradicionalno indijsko jelo koje se priprema na različite načine. Obično podrazumijeva neki izvor bjelančevina– poput mesa, ribe ili čak slanutka u finom umaku s mnoštvo tradicionalnih indijskih začina.

Curry se može napraviti i od cjenovno povoljnih namirnica poput luka i kuhanih jajakoje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.

Svaka indijska država (i kućanstvo) ima svoj recept za curry od kuhanih jaja, a koji se obično poslužuje uz kuhanu rižu i naan pogače. Mi vam donosimo najjednostavniji u nastavku teksta.

Sastojci za curry od kuhanih jaja i luka:

250 ml vode

70 ml kokosova vrhnja

5 kuhanih jaja

3 veće rajčice

2 luka

2 zelena kardamoma

1 čili papričica

1 lovorov list

1 manji štapić cimeta

1 čajna žličice nasjeckanog češnjaka

1 čajna žličica začinske mješavine garam masala

1 čajna žličica šećera

½ čajne žličice naribanog đumbira

½ čajne žličice čilija u prahu prstohvat mljevene kurkume

biljno ulje po želji sol po želji

Priprema curryja od kuhanih jaja i luka: Skuhajte jaja na uobičajeni način. Ogulite ih i stavite sa strane. U većoj tavi zagrijte malo ulja pa na njemu tostirajte začine – lovorov list, kardamom i cimet. Kada začini počnu ispuštati aromu dodajte luk narezan na kriške i komadiće svježeg čilija. Pirjajte sve zajedno par minuta dok luk ne omekša.

Dodajte sitno nasjeckani češnjak i naribani đumbir, dobro promiješajte i pirjajte oko jedne minute. Dodajte nasjeckane rajčice i sve dobro promiješajte. Začinite s garam masalom, šećerom, kurkumom, čilijem u prahu i nešto soli. Kuhajte sve zajedno par minuta pa jelo podlijte s vodom.

Pokrijte lonac i kuhajte curry na laganoj temperaturi dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja u curry dodajte vrhnje i kuhana jaja. Pomiješajte i kuhajte još dvije do tri minute da se okusi prožmu. Poslužite curry s kuhanom rižom i/ili naanom. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI