Aktivan vikend u ʼʼGojzericiʼʼ: Mališćak-Ivačka glava-Nevoljaš-Lapjak - 27.03.2022. g

29.3.2022. | 09:02

HPD

Pregleda: 2551

NOVO

HEP ZA DANAS NAJAVIO RADOVE: Evo tko će i kada ostati bez struje
IN MEMORIAM Preminuo prof. Milan Bajt (1957.-2023.)-akademski slikar i likovni pedagog u pleterničkoj školi
Danas sunčano uz umjerenu naoblaku
Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić obustavio poticajne mjere u tzv. Industrijskoj zoni kako bi zemljište iz navedene zone u što kraćem roku rasprodao?!
32. obljetnica prve vojno-redarstvene akcije u bivšoj Općini Požega: „Povijest je pisana u Kamenskoj u obrambenom Domovinskom ratu“
Danas je posljednji ispraćaj Ene Došen
Svjetski dan turizma 2023 -Turizam udarna igla razvoja Slavonije
Počeo slavonski tjedan ’Večere za 5’, među kandidatima ima i Požežana
Šesto izdanje Memorijalnog odbojkaškog turnira Verica Rebrina održat će se u subotu, 14. 10. 2023. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc
CIJENE GORIVA I DALJE LETE U NEBO: Od danas nove cijene goriva i novi šok za vozače

29.3.2022. | 09:02 | HPD
Pregleda: 2551

''Ove nedjelje planinarili smo domaćim terenom. Skup kod društvenih prostorija na početku izleta pokazuje da će dan biti odličan. Dvadesetak planinara zaputilo se prema Velikoj od kuda je bio početak izleta. Krećemo od crkve Sv. Augustina prema poučnoj stazi Turjak kojom hodamo sve do vrha i vidikovca Mališćak 713 mnv. Kratko obilazimo vidikovac i nastavljamo hodati do skloništa Mališćak, gdje radimo pauzu i okrjepu! Nastavljamo dalje preko Orahovih voda strmim usponom sve do drugog najvišeg vrha Papuka Ivačke glave 913 mnv, koja je ujedno i kontrolne točke HPO. Pogled s vrha nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zadržavamo se na vrhu i hvatamo proljetne sunčane zrake, a ujedno koristimo priliku i za obrok. Na vrhu zatičemo ekipu iz Zagreba koja iz humanitarnih razloga obilazi sve vrhove planina u Republici Hrvatskoj i na njih postavlja hrvatske zastave. S njima smo se zbližili, kratko družili, fotografirali i na kraju rastali u dobom raspoloženju. Put nas je odveo dalje u smjeru Anđine barake. Uz put naletjeli smo na ostatke snijega, koje smo odmah iskoristili za zimske radosti. Došavši na planinarsko sklonište Jezerce dio ekipe se odmorio, dok su drugi iskoristili priliku pregledati staru skijašku stazu Nevoljaš koja je ostala zapuštena već dugi niz godina. Stazom nastavljamo do vidikovca i vrha Nevoljaša 739 mnv, pa dalje prema novoj kontrolnoj točki HPO i vrhu Lapjak 667 mnv. Mlađa ekipa kupi žigove s vrha, a onda kreće najzanimljiviji dio staze svima poznate Tauberove stijene. Uživamo u prekrasnom pogledu na južne padine Papuka i Veliku u dolini, a usput fotografiramo i pentramo se po oštrim i strmim stijenama. Nastavljamo prema Veličkom starom gradu uz razgovor i komentare, što smo sve danas vidjeli i kako smo se dobro proveli. Polako silazimo dolje u Veliku uz bazene i nastavljamo prema početnoj točki ispred crkve. Nakon prehodanih dvadesetak kilometara vraćamo se kući više nego zadovoljni, te jedva čekamo nove izlete i avanture.'' - kazao je vodič i organizator ovog uspješnog izleta Vinko Aladrović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI