Savršen uz rižu: Recept za gusti umak od piletine koji grije na prvi zalogaj


(FOTO: Shutterstock)

18.11.2022. | 13:10 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 4318

Korma je kao i curry, tipično indijsko jelo, a radi se o piletini u finom umaku kojoj ne nedostaje tipičnih začina. Poslužena uz rižu ili naan kruh, zdjelica korme lijepo će vas zasititi i zagrijati.

Sastojci za kormu:Marinada:

500 g piletine
1/4 žličice kurkume
3 žlice jogurta
1 žličica sjeckanog đumbira
1 žličica sjeckanog češnjaka
1 žličica garam masale
1 žličica čilijasol


Za pastu:


1 i ½ žlice ulja (ili ghee)
2 manje glavice luka
6 indijskih oraščića
4 badema
¼ šalice jogurta ili kokosova mlijeka

Za umak:

1 do 2 žlice ulja (ili ghee)
1 lovorov list
4 klinčićamali štapić cimeta
1 žličica kardamoma
1 ljuta papričica
½ šalice vruće vode
1/2 žličice garam masale
1 i ½ žličice korijandra
¼ žličice čilija
3 žlice sjeckanog lišća korijandra

Priprema korme:
- Pomiješajte sastojke za marinadu, prekrijte meso i stavite u hladnjak.
- Na ulju popržite sjeckani luk pa dodajte bademe i indijske oraščiće. Ostavite da se ohladi pa izmiksajte s jogurtom ili kokosovim mlijekom u pastu.
- U istu tavu dodajte ulje pa minutu popržite lovorov list, štapić cimeta, klinčić i kardamom. Dodajte češnjak, đumbir, čili i mariniranu piletinu pa pržite pet-šest minuta.
- Dodajte pripremljenu pastu i vruću vodu pa promiješajte. Posolite, dodajte korijandar i garam masalu. Pojačajte vatru i kada provrije, smanjite je i kuhajte dok piletina ne omekša, prema potrebi dodajući još vode. Ukrasite lišćem korijandra i poslužite s rižom ili naan kruščićima.

(IZVOR: www.meteo.hr)


VIŠE NA TEMU:
UMAK
MESO
RUČAK
HRANA
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI