Recept za tjesteninu s tikvicama u umaku od sira

Tjestenina s tikvicama
(FOTO: Pixaby)

27.5.2024. | 10:12 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 1537

Tikvica je jedno od rijetkih povrća koje se može pripremati na zaista razne načine. U ovom receptu donosimo vam jednostavan i ukusan ručak koji se može pripremiti u svega 20 minuta, a potrebno je tek nekoliko namirnica.

Sastojci za tri osobe:
300 g tjestenine po izboru
sol
1 žlica maslinova ulja
1 tikvica
1 vrhnje za kuhanje
150 g gorgonzole
šaka ribanog parmezana
15 dkg gaude

Priprema:
Tjesteninu stavite kuhati u posoljenu uzavrelu vodu i skuhajte. U dubljoj tavi na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite na kockice narezane tikvice i popecite uz miješanje. Dodajte na kockice narezanu gorgonzolu, naribanu gaudu i parmezan te dodajte vrhnje za kuhanje.


Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri te kuhajte na laganoj vatri 5 minute, neprestano miješajući dok se sav sir ne rastopi. U gotov umak umiješajte ocijeđenu tjesteninu i još kratko zagrijte na laganoj vatri te pomiješajte da se svi sastojci prožmu.
Dobar tek!


izvor: Glas Istre



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI