Recept za kremasti umak bez kapi vrhnja ili ulja koji savršeno ide uz tjesteninu

Tjestenina s umakom
(FOTO: Shutterstock)

11.6.2024. | 09:58 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3081

Kada se zaželi ukusne tjestenine s kremastim umakom, chef John okrene se svojem receptu na bazi svježeg sira ricotte i jaja.

Pjenjačom umuti sir s jajetom, doda sol i papar po želji, a onda sve pomiješa s nešto vruće vode u kojoj se kuhala tjestenina. Vruća voda razrijedi umak, ali i pomaže temperirati jaje, koje se nakon toga slobodno može pomiješati s kuhanom toplom tjesteninom bez bojazni da će žumanjak koagulirati.

Sastojci za umak:
125 grama svježeg sira ricotte
1 veliko jaje
korica 1 limuna
vruća voda
sol i papar po želji
200 grama tjestenine po želji


Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u posebnoj zdjeli mutite svježi sir ricottu, jaja, sol, papar i koricu jednog limuna.
Razrijedite umak dvjema šefljama (zaimačama) tople vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Razrijeđeni umak stavite po strani. Tjesteninu izvadite iz lonca otprilike minutu prije nego što biste trebali s obzirom na upute s pakiranja.
Prebacite tjesteninu u tavu i pomiješajte je s pripremljenim umakom. Na srednje jakoj temperaturi miješajte sastojke dok se umak ne zgusne i savršeno ne sljubi s tjesteninom.
U umak možete po potrebi dodati malo pesta. Poslužite toplo uz malo naribanog sira. Dobar tek.


izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
UMAK
TJESTENINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI