NASLOVNAPOLITIKA
Otvoreno pismo pleterničke oporbe premijeru Plenkoviću

FOTO: M.M.

LUCIĆ I TOLUŠIĆ PRIJAVLJENI ZA SUKOB INTERESA

Otvoreno pismo pleterničke oporbe premijeru Plenkoviću

13.4.2018. 07:44 | Mladen Mirković PREGLEDA: 4907

"Poštovani premijeru i predsjedniče HDZ-a, gospodine Andreju Plenkoviću,

mi, sugrađani saborskog zastupnika Franje Lucića, zgroženi smo, kao vjerujemo i cjelokupna hrvatska javnost, da je takva osoba i dalje član Hrvatske demokratske zajednice, da u Hrvatskom saboru zastupa HDZ i da se sama, s obzirom na toliko afera u koje je umiješana, već nije povukla iz političkog života. Ta osobna ne sramoti samo HDZ već i naš grad, Pleternicu, u koje žive vrijedni i čestiti ljudi i koje je sramota da ih igdje, a ponajmanje u Hrvatskom saboru, predstavlja takva osoba,

Ne možemo vjerovati da Vi, kao premijer i šef najveće i najjače hrvatske stranke i dalje tolerirate da takva osoba bude u članstvu HDZ-a.


Franjo Lucić upropastio je dvije tvrtke TOFRADO i TOFRADO trgovina i ostavio ogromne dugove, nevraćene kredite bankama i dugove prema Poreznoj upravi, a samo državnoj tvrtki Hrvatske šume ostao je dužan više od 15 milijuna kuna!

Franjo Lucić podigao je namjenske kredite za zapošljavanje branitelja, a dobiveni novac koristio je za izgradnju apartmana na Jadranu koje je prepisivao na imena svoje obitelji i prijatelja, a potom ih prodavao i zaradio ogroman novac.


Franjo Lucić potom je obje tvrtke gurnuo u stečaj, a branitelji su ostali bez posla.

Franjo Lucić je svu imovinu prebacio na članove obitelji, a u svojoj imovinskoj kartici od imovine nije naveo ništa osim njive koju je procijenio na 15.000 kuna.

Franjo Lucić osobno, kao i njegova supruga Ankica, koja je u nadzornom odboru tvrtke GRAĐAPROMET iz Našica (do kraja prošle godine bila je direktorica te firme) dužan je Poreznoj upravi 368.412,18 kuna, a njegova supruga 284.056,54 kune.

Franjo Lucić, uz pomoć svog brata Drage i sina Tomislava i dalje vodi tvrtku TOFRADO trgovina, mada ga formalno nema nigdje, no ta tvrtka glavni je dobavljač raznog građevinskog materijala tvrtkama koje su u poslovnom odnosu s Gradom Pleternicom.

Franjo Lucić svojim političkim utjecajem upravo je uspio isposlovati bespovratnih milijun eura od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za gradnju govedarske farme u Pleternici i to tako da je stvorio uvjete na umjetan način – pripajanjem OPG Tomislava Lucića (njegovog sina) i tvrtke TOFRADO (čiji je vlasnik Tomislav Lucić, a direktor Lucićev brat Drago) .TOFRADO trgovina nikad se nije bavila poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom, ali je Lucićevim utjecajem prošla na natječaju APPRRR-a i dobila bespovratnih milijun eura!

Franjo Lucić uskoro će se naći pred licem pravde na Županijskom sudu u Osijeku gdje je USKOK podigao optužnicu protiv njega jer je sredinom prošle godine jednom novinaru nudio mito kako ovaj ne bi objavio otkrića o njegovom kriminalom poslovanju i teškim zloupotrebama.

Franjo Lucić mogao bi, posredno,  prouzročiti značajnu štetu Proračunu RH jer će društvo  TOFRADO trgovina putem umjetno stvorenih uvjeta dobiti poticaj za mjeru 4.1.1. što bi se moglo lako osporiti te će se ponoviti aktualni slučaj Studentskog centra u Zagrebu.

Franjo Lucić u dva se navrata našao u središtu seksualne afere, prvo kada je iz Grčke, iz luksuznog hotela gdje je boravio na račun Hrvatskog nogometnog saveza (njegov brat Drago član je Izvršnog odbora HNS-a) slao obnažene selfije. Također, isplivala je na vidjelo i sudska presuda kada je Lucić 2013. na groblje u Vrbovcu nosio 40.000 eura jer je bio ucjenjivan od osobe koje je prijetila objavom njegovih fotografija o intimnoj vezi s jednom političarkom.

Poštovani gospodine premijeru, šaljemo Vam ovo otvoreno pismo kako ne biste mogli reći da niste bili upozoreni na kriminal i nemoral zastupnika Lucića, odnosno kako ste to rekli u slučaju župana Alojzija Tomaševića, da o njegovom obiteljskom nasilju niste niša znali, jer to nije bilo prineseno Vašoj pozornosti.

Nadamo se, poštovani gospodine Plenkoviću, da ćete zbog slogana HDZ-a ''Vjerodostojno'' kao i zbog vjerodostojnosti stranke i Vašeg osobnog, zaključiti kako za zastupnika Lucića više nema mjesta u HDZ-u.

S poštovanjem ,

U Pleternici , 12.04.2018.

Nezavisna lista Grada Pleternice

SDP GO Pleternica

HNS Pleternica

HSP Pleternica"Orginal Otvoreno pismo možete pogledati ovdje.

SDP Pleternica

HNS Pleternica

Nezavisna lista Grada Pleternice

MOST nezavisnih lista

 

POVJERENSTVO ZA ODLUČIVANJE

O SUKOBU INTERESA

ULICA KNEZA MUTIMIRA 5

10 000 ZAGREB

 

PODNOSITELJ: SDP GO Pleternica, HNS Pleternica,

Nezavisna lista Grada Pleternice, HSP Pleternica

 

PREDMET: Prijava sukoba interesa

 

DRŽAVNI DUŽNOSNICI: Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede u Vladi RH;

Franjo Lucić, zastupnik u Hrvatskom saboru

 

Podnositelj podnosi prijavu protiv Tomislava Tolušića, ministra poljoprivrede u Vladi Republike Hrvatske, koji kao ministar nadležan za resor poljoprivrede, po sili odredbe čl. 7. st. 2. Zakona o osnivanju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, vrši i funkciju predsjednika Upravnog vijeća Agencije, a koja Agencija je na Listu prihvatljivih ulaganja uvrstila trgovačko društvo TOFRADO trgovina d.o.o., koja je povezana s Franjom Lucićem, budući da se osnovano može smatrati da je privatni interes Franje Lucića utjecao na nepristranost Tomislava Tolušićau obavljanju javne dužnosti.

- Tomislav Tolušić ministar je u Vladi Republike Hrvatske, na koje mjesto je imenovan s mjesta zastupnika u Hrvatskom saboru, koji je saborski mandat dobio na listi HDZ-a.

- Tomislav Tolušić je imenovanjem na mjesto ministra poljoprivrede po sili zakona postao i predsjednik Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (dalje: Agencija)

- Franjo Lucić saborski je zastupnik HDZ-a koji je na dužnost saborskog zastupnika izabran u istom sazivu kada i Tomislav Tolušić.

- Franjo Lucić ujedno je i osnivač trgovačkog društva TOFRADO d.o.o., koje društvo je trenutno u stečaju.

- Pri Trgovačkom sudu u Osijeku, Stalna služba u Slavonskom Brodu, registrirana su još trgovačka društva TOFRADO BAČVARIJA d.o.o. i TOFRADO TRGOVINA d.o.o., za koje je iz podataka dostupnih iz sudskog registra vidljivo da su povezane s obitelji Franje Lucića, budući da su istima osnivači njegovi sinovi.

- Vlasnik društva TOFRADO TRGOVINA d.o.o., Tomislav Lucić, sin Franje Lucića, do 2017. godine bio je vlasnik OPG-a, a koji OPG je kao gospodarsku cjelinu unio u društvo TOFRADO TRGOVINA d.o.o.

- Društvo TOFRADO TRGOVINA d.o.o. nikada od svog osnutka, sve do 2017. godine, nije se bavilo poljoprivredom, niti je bilo registrirano za ikoju djelatnost vezanu ili blisku poljoprivredi, no 21. travnja 2017. godine društvo vrši doregistraciju za poljoprivrednu djelatnost i odmah se prijavljuje na natječaj Agencije za dodjelu poticajnih sredstava.

- Prilikom odabira kandidata za dodjelu poticaja za mjeru 4.1.1. Agencija je odabrala društvo TOFRADO TRGOVINA d.o.o., iako je kod istoga bilo evidentno umjetno stvaranje uvjeta, koje je protivno Pravilniku o provedbi mjere 4, i koje društvo je prema tom Pravilniku čak trebalo biti isključeno iz natječaja.

- Tomislav Tolušić, kao ministar poljoprivrede i kao predsjednik Upravnog vijeća Agencije, ima nemjerljiv utjecaj na odabir kandidata za dodjelu poticaja u sklopu mjere 4.1.1., a koja poticajna sredstva su dodijeljena upravo društvu TOFRADO TRGOVINA d.o.o., koje je očigledno povezano s Franjom Lucićem, a koje društvo je prema odredbama Pravilnika moralo biti isključeno iz natječaja.

- Na gore opisani način, Tomislav Tolušić je postupajući u interesu Franje Lucića poduzeo radnje koje idu na štetu javnog interesa, pa se stoga osnovano može sumnjati da je privatni interes Franje Lucića utjecao na nepristranost i obavljanje javne funkcije Tomislava Tolušića

Zbog gore navedenoga, predlaže se Povjerenstvu da pokrene postupak za odlučivanje o sukobu interesa i donese odluku sukladno Zakonu.

U Pleternici, 11.travnja 2018. godine

 

Podnositelji prijave:

SDP GO Pleternica

HNS podružnica Pleternica

Nezavisna lista Grada Pleternice

HSP PleternicaOrginal dopis Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa možete pogledati ovdje.

 

 

 


Tagovi: oporba, pleternica, premijer

48 SATI NA 034PORTALU

.

Radi li se o nekim našim sugrađankama? Djecu ostavile nezaposlenim muževima i iz Slavonije došle na more ‘raditi‘: tri provalnice iz kuće u Dugom Ratu odnijele nakit s dragim kamenjem

.

Pijete lijekove za štitnjaču i antibiotike? Stručnjaci savjetuju da se pri tome držite ovog zlatnog pravila

.

RAZGOVARALI SMO S VENIOM LOSERTOM: ʺOčekujem neizvjesnu utakmicuʺ

.

Mara Tomašević: ʺDjeca me ne podržavaju i to me najviše boliʺ

.

Požežanki Ani Kakuk kupljen prijenosni inhalator, još treba našu pomoć kako bi joj se kupio uređaj ʺVest prslukʺ

.

Predstavljen autobus HNK ʺGraševinaʺ iz Vetova te planovi kluba za budućnost

.

Započela temeljna edukacija nove skupine župnih animatora u Požeškoj biskupiji

.

Proglas otvorenja Godine Božje riječi u Požeškoj biskupiji

.

Danas pretežno oblačno uz moguću kišu

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Autobus pun kineskih turista iz Wuhana stigao u Hrvatsku

.

Održana redovna godišnja skupština HPD-a “Sokolovac“ Požega

.

SMRT BRODSKOG ČUVARA U KABULU. Valentinov otac: ʼRekli su mi da je moj sin pao u kupaonici i slomio vratʼ

.

Vincelovo 2020. u Vetovu 25.1.2020.

.

Najvažnije je odlediti stakla i što prij krenuti na posao, a za ovo rijetko tko brine...

.

U Lipiku održano natjecanje domova za djecu

.

Svetosavske akademije u Pakracu i Požegi

.

Hladna subotnja šetnja Požegom 25.1.2020.

.

Policija i ovog vikenda nastavlja s pojačanim nadzorom u prometu

.

Nepoznati počinitelj provalio u trgovačku radnju u Pleternici

.

Zašto slova na tipkovnici nisu poredana abecedno? 13 stvari koje niste znali

.

Sudjelujte u spašavanju tuđih života i pridružite nam se u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

.

Središnje biskupsko ekumensko slavlje u Požegi

.

Danas pretežno oblačno uz mjestimičn kišu

.

U Kutjevu u 2019. otvoreno 19 novih obrta i poduzeća, za poticanje razvoja gospodarstva više od milijun kuna

.

JVP Grada Požege nabavila novi hidraulični alat za spašavanje u prometu

.

U Slavoniji uhitili 36 osoba zbog krijumčarenja duhana: Zaradili 7,3 milijuna kuna

.

Detektivska posla 101

.

Komentari čelnih ljudi naše županije o slučaju Tomašević jednostavno zgražaju! “Podržavao bih ga da je počinio ubojstvo, ne misleći direktno na Maru Tomaševićʺ

FOTONALAZ

Pogledajte kako se semafor kod Calimera blesira