Ni Popaj se ne bi bunio: Superzdrav ručak koji ćete skuhati brže nego što ćete pročitati ovaj članak

FOTO: Getty images

9.3.2023. | 10:10 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1446

Donosimo vam recept zafino, zdravo i brzojelo… toliko brzo da ćete dulje čitati ovaj članak nego što će vam trebati da skuhate ručak. Vjerojatno sve sastojke već imate kod kuće, a samo kap kvalitetnog maslinova ulja dat će ovom obrokuštih vrhunskoga restorana.

I kada samo proletite kroz kuću između obveza, možete se počastiti pravim, domaćim ručkom. Ako vam baš jako nedostaje proteina, preporučujemo da na maslinovo ulje i češnjak samo kratko bacite smrznute kozice.




Sastojci za tjesteninu sa špinatom: 350 g tjestenine po želji 200 g smrznutog špinata 8 češnjeva češnjaka, narezanih nasitno 1,5 dl vrhnja za kuhanje 120 g ribanog parmezana 4 žlice maslinova ulja sol i papar po ukusu Priprema tjestenine sa špinatom: Zakuhajte posoljenu vodu, dodajte tjesteninu i skuhajte jeal dente. Kratko popržite češnjak na maslinovu ulju, dodajte odmrznuti špinat i vrhnje za kuhanje. (Ako ćete raditi varijantu s kozicama, kratko ih popržite na ulju i češnjaku, pazeći da vam češnjak ne zagori.) Kada zavrije, kuhajte još 5-7 minuta pa na kraju posolite i popaprite. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pomiješajte s umakom od vrhnja i špinata. Poslužite toplo. U tanjur dodajte još kap maslinova ulja i pospite parmezanom po ukusu. (Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI