>
Brasilia
13 Ago
28°C
14 Ago
29°C
15 Ago
28°C
16 Ago
26°C
17 Ago
26°C
18 Ago
26°C
19 Ago
26°C
>
Brasilia
13 Ago
28°C
14 Ago
29°C
15 Ago
28°C
16 Ago
26°C
17 Ago
26°C
18 Ago
26°C
19 Ago
26°C

Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavna poslastica za kojom će gosti poludjeti

FOTO: Sandra Rončević

28.12.2021. | 10:06 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2984

Što bi bili blagdani bez čokoladnih i mirisnih keksa, bez đumbira i čokolade? Samo slobodni dani! Zato još danas ispecite ove mirisne, čokoladne raspucance. Osvojite na prvu svoje goste – neki će tražiti još, a neki recept.

Tako opako mirišu na cimet, nestvarno su čokoladni i opasno peckavi od đumbira. Baš za hladne zimske dane. Jednostavni su za pripremu, kratko se peku, a još brže nestaju. Jeste li za?

Sastojci (za oko 30-35 keksića):
170 g tamne čokolade
115 g maslaca
2 jaja
100 g glatkog brašna
125 g šećera (smeđi ili bijeli)
20 g gorkog kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 i pol žličica đumbira u prahu
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
šećer u prahu za valjanje


Priprema:


1. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke (prosijte): brašno, prašak za pecivo, kakao, cimet, đumbir u prahu i prstohvat soli.

2. Na pari zajedno otopite čokoladu i maslac. Ostavite 10 minuta da se ohladi pa u to dodajte šećer i dobro izmiješajte.

3. Potom u čokoladnu smjesu dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući (metlicom, ne treba vam mikser) te ekstrakt vanilije. Na kraju malo-pomalo dodajte suhe sastojke (pod 1) i sve dobro izmiješajte.

4. Smjesu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata (može i preko noći) da se lijepo stegne.

5. Žličicom (ili žlicom za sladoled) vadite smjesu i valjajte je u kuglice veličine oraha.

6. Kuglice uvaljajte u šećer u prahu pa stavljajte na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje. Ne trebate ih pritiskati, ali pripazite da je razmak između kuglica barem 4-5 cm jer će se kuglice u pečenju raširiti.

7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C (na ventilator po mogućnosti) oko 10-12 minuta. Pustite da se prvo malo ohlade pa tek onda vadite iz pleha i stavljajte na rešetku da se potpuno ohlade.

8. Čuvajte u kutijama s poklopcem od 7 do 10 dana.

Još Sandrinih recepata potražite na blogu O slanom & slatkom: o svemu.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
RASPUCANCI
KEKSI
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li nedjeljom na sv. misu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI