Za manje od 15 kuna: Recept za fine keksiće s čokoladom od samo tri sastojka

27.3.2022. | 09:01

zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr

Pregleda: 1925

NOVO

Izložba “Kreativni i Neovisni” otvorena u Gradskoj knjižnici Požega
Izložba “Kreativni i Neovisni” otvorena u Gradskoj knjižnici Požega
Topla proslava 101. rođendana Gradskog muzeja Požega: glazba, tradicija i puno emocija
Topla proslava 101. rođendana Gradskog muzeja Požega: glazba, tradicija i puno emocija
Učiteljica Martina Čerti i njezin 3.a posvetili Dan osoba s invaliditetom djevojčici koja ih spaja – Teni Šimčik
Učiteljica Martina Čerti i njezin 3.a posvetili Dan osoba s invaliditetom djevojčici koja ih spaja – Teni Šimčik
Uz visoke uzvanike i dodjelu priznanja Jakšić proslavio svoj Dan i blagdan svete Barbare
Uz visoke uzvanike i dodjelu priznanja Jakšić proslavio svoj Dan i blagdan svete Barbare
Državno odvjetništvo pokreće istragu protiv gradonačelnika Miličevića?
Državno odvjetništvo pokreće istragu protiv gradonačelnika Miličevića?
Poezija i makrame Slavice Šperande oduševili posjetitelje Gradske knjižnice Požega
Poezija i makrame Slavice Šperande oduševili posjetitelje Gradske knjižnice Požega
Požeški ulični svirač Rajko: Od tambure do frule za zmije
Požeški ulični svirač Rajko: Od tambure do frule za zmije
Županijska vatrogasna zajednica donijela plan rada i proračun: Fokus na mladeži i preventivi
Županijska vatrogasna zajednica donijela plan rada i proračun: Fokus na mladeži i preventivi
Svečani trenutak za Požegu: Otvoren restoran Mama Mia La Pasta, novo središte vrhunske gastronomije
Svečani trenutak za Požegu: Otvoren restoran Mama Mia La Pasta, novo središte vrhunske gastronomije
NE PROPUSTITE ŽENSKU VEČER SMIJEHA ZA SVE SPOLOVE: Kazališna kavana, subota 6. prosinca u 20:30.
NE PROPUSTITE ŽENSKU VEČER SMIJEHA ZA SVE SPOLOVE: Kazališna kavana, subota 6. prosinca u 20:30.
Za manje od 15 kuna: Recept za fine keksiće s čokoladom od samo tri sastojka

FOTO: Shutterstock

27.3.2022. | 09:01 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 1925

Zobene pahuljice vrlo su fleksibilna namirnica koja tijelo opskrbljuje bjelančevinama, ugljikohidratima i prehrambenim vlaknima.

S njima možete napraviti finu zobenu kašu, ali i niz slastica. Povrh svega, riječ je o vrlo jeftinoj namirnici jer pola kilograma pahuljica možete kupiti u trgovinama za 4-5 kuna.

Zobene pahuljice odlično se sljubljuju s bananom i čokoladom, pogotovo ako od tih namirnica napravite fine keksiće.

Sastojci:

135 grama zobenih pahuljica2 zrele banane50 grama čokolade za kuhanjePriprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.

2. Ogulite banane i vilicom ih pretvorite u kašu. Što su banane zrelije, to će i keksi biti slađi.

3. U banane dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

4. Na kraju ubacite komadiće čokolade koje ste usitnili nožem. Nježno promiješajte.ž

5. Na namašćen lim za pečenje stavite po jednu žlicu smjese. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

Ne zaboravite napraviti dovoljan razmak između keksića da se ne zalijepe jedan za drugog tijekom pečenja.

6. Pecite oko 12 do 15 minuta dok keksi ne dobiju zlaćanu boju.

7. Poslužite ih s čašom mlijeka. Dobar tek!

(Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI