Red velvet raspucanci
(FOTO: Shutterstock)
Koji su vaši najdraži božićni kolači? Uz medenjake, linzere, vanilin kiflice, londonere i krešente, mnogi će od nas na popis staviti i raspucance. Maleni kolačići ugodni su oku, prhki i ukusni, a priprema je zaista jednostavna.
Kako bismo raspucance obojili bojama Božića, u klasičnu smjesu smo stavili i žlicu jestive crvene boje. Tako smo dobili oku ugodne i baš posebne keksiće koji će uljepšati blagdanski stol.
Red velvet raspucanci kombinacija su poznate američke torte s crvenim biskvitom i tradicionalnih božićnih kolača. Ako vam se svidjela ova kreativna ideja, u nastavku možete pronaći recept.
Red velvet raspucanci – sastojci:
2 jaja
200 g šećera
150 g rastopljenog maslaca
1 vanilin šećer ili jedna žlica ekstrakta vanilije
1 žlica crvene jestive boje
300 g glatkog brašna
Korica jednog limuna
Prstohvat soli
Pola praška za pecivo i vrh žličice sod
Šećer u prahu
Red velvet raspucanci – priprema:
Pomiješajte brašno, prašak, sodu i prstohvat soli. U drugoj zdjeli pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte jaja, najbolje jedno po jedno.
Mokroj smjesi dodajte koricu limuna, vaniliju i crvenu boju. Ako boja nije kvalitetna, trebat će vam više od jedne žlice za jarku crvenu boju. Pomiješajte suhe i mokre sastojke u kompaktnu smjesu pa je stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
Izvadite smjesu i oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u šećer u prahu i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Napravite razmak između kuglica kako se ne bi zalijepile pri pečenju.
Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Neka se ohlade u plehu prije nego što ih prebacite u kakvu dekorativnu božićnu zdjelu.
izvor: zadovoljna.hr