Kako ispeći najfiniju piletinu: 5 sastojaka koji će promijeniti način na koji kuhate

FOTO: Shutterstock

25.5.2023. | 08:46 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2925

Hrskavu pohanu piletinu ili sočno pečenje lakše je pripremiti uz nekoliko trik-sastojaka za mariniranje, premazivanje, pohanje ili pečenje, a najbolje je od svega što većinu njih sigurno već imate u kuhinji.

Jogurt Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu, poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje, dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike, kojima možete "pojačati" umak.Ovdje potražite recept.

Majoneza Piletina hrskavost duguje prženju u tavi, ali sjajan rezultat možete postići i u pećnici ako imate "tajni" sastojak. Radi se o majonezi, koja štiti piletinu od isušivanja, produbljuje joj okus te omogućuje krušnim mrvicama da se bolje zalijepe za površinu mesa. Oni koji su probali tvrde da ovako pripremljena piletina ima okus kao da je pržena u dubokom ulju. Recept ćete pronaći ovdje.


Škrobno brašno Škrobno brašno jedna jeod onih namirnica koje je uvijek korisno imati u kuhinji. Osim što će spasiti rijetki umak ili uskočiti kad želimo pripremiti domaći puding, taj je bijeli prah tajna hrskave pohane piletine. U kombinaciji s oštrim brašnom jestivi škrob sprječava razvijanje glutena te pomaže u upijanju viška tekućine. Da bi meso bilo sočno iznutra, a hrskavo izvana, sve što trebate je zamijeniti četvrtinu brašna jestivim škrobom.


Sol Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli. Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na hrpici soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. Ovdje potražite recept.

Slanina Pileća prsa imaju malo masnoće, pa se tijekom termičke obrade brzo presuše. Da biste spriječili tu kuharsku pogrešku, trebate paziti tijekom kuhanja ili pečenja mesa, ali poslužit će i pokoji trik-sastojak. Smanjit ćete mogućnost presušivanja ako prsa pečete na kostima ili ako od prsa napravite sočnu roladu omotanu slaninom. Recept možete naći ovdje.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI