Trik za najhrskaviju kožicu: Recept za savršeno pečeno pile od samo 2 sastojka

Pečeno pile
(FOTO: Shutterstock)

7.1.2024. | 09:27 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 2149

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.

Sastojci za pečeno pile:


1 pile težine od oko kilograma
2-3 žlice soli


Priprema pečenog pileta:

U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice.

Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom.

Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je pile teže od kilograma produljite vrijeme pečenja.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILE
PEČENJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI