Trik za najhrskaviju kožicu: Recept za savršeno pečeno pile od samo 2 sastojka

Trik za najhrskaviju kožicu: Recept za savršeno pečeno pile od samo 2 sastojka

Pečeno pile
(FOTO: Shutterstock)

7.1.2024. | 09:27 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3367

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.

Sastojci za pečeno pile:

1 pile težine od oko kilograma
2-3 žlice soli

Priprema pečenog pileta:

U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice.

Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom.

Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je pile teže od kilograma produljite vrijeme pečenja.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILE
PEČENJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI