Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
(FOTO: Shutterstock)
Hrskava pržena svinjska potrbušina popularno je jelo u mnogim zemljama španjolskog govornog područja. U Dominikanskoj Republici naziva se chicharron, a priprema podrazumijeva kuhanje carskog mesa u vodi sa začinima, a potom i prženje u ulju.
Hrskavi komadi svinjetine se poslužuju uz komadiće svježe limete uz željeni prilog za ručak, večeru ili međuobrok. Uz ovo meso osobito dobro će pristajati pržene banane plantane, pomfrit od batata ili kuhana manioka uz umak na bazi češnjaka.
S obzirom da se meso prvo kuha u vodi, a potom prži u ulju, kod pripreme je poželjno koristiti mrežasti poklopac za zaštitu od prskanja ulja.
Sastojci za hrskavo carsko meso chicharron:
900 g carskog mesa
250 ml biljnog ulja za prženje
60 ml soka gorke naranče ili limete
2 l vode
1,5 čajna žličica soli
1 čajna žličica papra
1 čajna žličica sušenog origana u prahu
limeta za posluživanje
Priprema hrskavog carskog mesa chicharron:
- U velikoj loncu stavite carsko meso u komadu pa ga prelijte s vodom i sokom gorke naranče (ili limete).
- U lonac dodajte i sušeni origano, sol i papar.Kuhajte meso nepoklopljeno na srednjoj temperaturi sve dok voda ne ispari.
- Meso prebacite u drugi duboki lonac, dodajte biljno ulje i pustite da se zagrije.
- Lonac pokrijte mrežastim poklopcem za zaštitu od prskanja ulja i pržite ga u ulju sve dok ne potamni i ne postane hrskavo sa svih strana.
- Izvadite ga iz lonca i stavite na papri za upijanje masnoća.
- Narežite ga na manje komade i pokapajte sa svježim sokom limete. Poslužite uz prilog po želji. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)