IDEJA ZA RUČAK: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama


(FOTO: Privatna fotografija)

25.2.2022. | 10:01 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 1969

Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama. Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.

Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):
500 g tjestenine penne (cijeli paket)
2 para kobasica
20 dag sira
200 g pasirane rajčice (passata)
100 ml ulja
2 češnjakazačini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac

Priprema:
-Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
-Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
-Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje.


Dobar tek!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI