Evo kako brodsko medijsko smeće brani najpoštenijeg HDZ-ovog gradonačelnika Glavića

FOTO: 034 portal

6.2.2023. | 10:06 | Ante Mandarić
Pregleda: 4119

034 portal objavio je ekskluziv u kojem provjereni izvor tvrdi kako postoji kompromitirajuća snimka po aktualnog gradonačelnika Glavića.

Po nalogu ili ne, u obranu se uključio Jerko Zovak iz susjednog Slavonskog Broda nazivajući rad Ante Mandarića opakim medijskim smećem.

Slažemo se kako je HDZ najpoštenija stranka u kojoj ne postoje kriminalne radnje, namještanje javnih natječaja, javnih poziva i slično. Upravo je dr. sc. Željko Glavić najpošteniji HDZ-ov gradonačelnik i zbog toga mi ga predlažemo za budućeg premijera Republike Hrvatske.


Ovim putem najavljujemo kako ćemo podnijeti prijedlog za dodjeljivanje nagrade požeškom gradonačelniku dr.sc. Željku Glaviću i županici Antoniji Jozić za nobelovu nagradu za njihove napore da zaštite slobodu izražavanja, što je preduvjet za demokraciju i trajni mir te borbu protiv korupcije.

Vjerujemo kako će naš premijer Andrej Plenković biti ponosan na svoje strančka kolege. Živio Andrej, živio HDZ da nam svima da zapošljenja.

U nastavku prenosimo tekst s Plusportala:  

Tijekom 2022. godine, 'svakodnevno', reciklirali su vastite insinuacije i na taj način sotonizirali čovjeka. Pritom, sebe su potvrdili kao najproduktivnijeg proizvođača medijskog smeća kakvo niti Ivan Svjetličić potpisivao ne bi.

PORED javnih glasila koji svoj posao profesionalno obavljaju, na način da tijekom donošenja informacija o nekom događaju objektivne činjenice odvoje od subjektivnog komentara, postoje još najmanje dvije vrste medija.

One koji otvoreno protežiraju konkretnu opciju nazivamo aktivističkim medijima, dok one koji se prema određenim subjektima u zajednici ponašaju kao drumski razbojnici možemo hajdučkima zvati.

Mediji koji o nekom događaju ili osobi pišu jednostrano - tendenciozni su. Često bez i jednog argumenta ili objašnjenja, kritiziraju nekoga ili nešto s konačnim ciljem protežiranja svojih ideja, programa i ljudi. Najčešće, u pitanju je čista promidžba ili prljavo reketarstvo.

Većina velikih hrvatskih medija, kao što su HRT, Index, Jutarnji list, Telegram i drugi, bave se (i) aktivizmom. Ponekad to čine vulgarno propagandistički kao, na primjer, tijekom opravdane obrane Ukrajine od ruske agresije.

Sustavno progone čovjeka

Ono, pak, što neki portali rade u Požegi slobodno se može nazvati neviđenim sustavnim progonom čovjeka - jer ih ne prihvaća kao samostalne političke subjekte budući da nemaju izborni legitimitet, a savjetnike ne angažira.

Nekolicina egocentričnih i ražalovanih političara te poduzetnika koji su svoje tvrtke gradili na mitu, korupciji i ratnom profiterstvu, 034portal.hr koriste za bezmalo svakodnevno 'raketiranje' aktualnog požeškog gradonačelnika, dr.sc. Željka Glavića, ne bi li ga prinudili na ostavku i na taj način omogućili svoj povratak na (ne)javnu scenu, odnosno, u akciju.

S ciljem uravnoteženja u informiranju, odnosno, s ciljem ukazivanja na invalidno i/ili tendenciozno informiranje - kojim se kontaminira javni prostor (i) požeštine - PlusPortal će, u granicama svojih materijalnih i kadrovskih mogućnosti, nastaviti donositi i 'drugu stranu medalje'.

Namjerno dezinformiraju javnost

Tijekom 2022. godine, bezmalo svakodnevno, urednik 034portala, Ante Mandarić, s javnim i nejavnim suradnicima, namjerno je proizvodio članke koji za cilj imaju dezinformirati građana o radu požeške gradske uprave. Kojima je primarana zadaća omalovažavanje rada aktualnog požeškog gradonačelnika - jer ih, drže oni, niti dovoljno financira niti želi slušati njihove zahtjeve.

Najnoviji „ekskluziv“ te vrste jest dezinformacija kreirana s ciljem nastavka kriminalizacije gradonačelnika, objavljena 5. veljače 2023. pod naslovom: „Naši provjereni izvori tvrde: Postoji ozbiljna snimka koja kompromitira gradonačelnika Glavića“.

Autor je cijelu priču utemeljio na „provjerenom“ fantomskom izvoru, „sugovorniku 034 portala“, a ne na profesionalno provjerenoj informaciji. A taj i takav izvor tvrdi: “Kada bi se pustilo samo dvadesetak sekundi te snimke …, vjerujte, bilo bi to mnogo strašnije od onoga što je rekao Franjo Lucić ili neki drugi lokalni HDZ-ovci (Darko Puljašić, Mario Pilon i dr. op.a.)”. Na taj način autor, ma tko to bio, neutemeljeno sugerira kako je gradonačelnik Glavić učinio nešto protuzakonito.

Fantomski izvor vijesti

Osim toga, navodno, u razgovoru za 034 portal, fantomski izvor tvrdi kako je imao prilike čuti snimku, dok autor članka dodaje: „o kojoj bruji cijela Požega, a o čemu se službeno još ništa ne zna”. Vjerodostojnost sadržaja članka Mandarić podkrijepljuje svojom omiljenom tvrdnjom kako o tome „bruji cijela Požega", mada se "službeno još ništa ne zna”. Zbog toga, sadržaj mu je vrijednosno jednak meteorološkoj  prognozi o snazi nadolazeće zime, utemeljenoj na praćenju Indijanaca dok u šumi prikupljaju drva. Opako i/ili kukavičko 'navodno'  Umjesto da vijest potvrdi s nekoliko citata iz fantomske snimke, Mandarić ne donosi niti jedan, nego svoju priču krije iza dosjetke „navodno“, te bijedne novinarske kabanice oportunističkih autora koji uzalud  vjeruju kako je ona dovoljan pokrivač njihova profesionalnog nemorala ili čvrsta brana pravosudnim tijelima za sankcioniranje njihovih kleveta i uvreda. „Navodno, riječ je o snimkama koje teško kompromitiraju aktualnog gradonačelnika Glavića s obzirom na to da je u njima eksplicitno najavio pojedina zapošljavanja i kadroviranja koja će napraviti kad postane gradonačelnik Požege, a što je slobodno pričao na više mjesta.“ Kao da predizborna najava programskog i kadrovskog restrukturiranja gradske uprave nije temeljna zadaća svakog kandidata za gradonačelnika ili vijećnika. Kao da je legitimno i legalno političko djelovanje kriminalno djelo. „Navodno, snimku posjeduje više osoba, a za sada nije poznato je li predana u ruke nekih od institucija za borbu protiv kriminaliteta i korupcije.“ „Sugovornik 034 portala potvrdio je kako je snimka više nego kompromitirajuća za gradonačelnika Požege, dr. sc. Željka Glavića“, tvrdi autor članka.

Insinuiranje, a ne informiranje

O tome je li fantomski izvor svoje informacije potvrdio samom snimkom, potpisanom izjavom, nekim drugim dokumentom za potrebe redakcije, ili je umjesto vjerodostojnih podataka na stol stavio argument „majke mi“, dakako, Mandarić nam ne otkriva. Ali, zato svoj uradak ne završava samo upitom nego i insinuacijom: „Je li ovo početak kraja sada već aferičnog gradonačelnika Glavića, ostaje za vidjeti.“ Budući da je notorno kako dr.sc. Željko Glavić nije 'aferičan' gradonačelnik; Budući da je notorno kako je 034portal tijekom 2022. godine, 'svakodnevno', neopravdano, reciklirao vlastite insinuacije i na taj način sotonizirao tog čovjeka, nameće se pitanje: Zbog čega Frankfurter Ante Mandarić potpisuje medijsko smeće kakvo niti njegov najbliži suradnik, Ivan Svjetličić, potpisivao ne bi.

Izvor: PLUSportal


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI