Braća Dino i Filip u svom rodnom mjestu stvorili odličan posao ’od polja, do stola’

Filip i Dino Gelemanović
(FOTO: Ustupljene fotografije)

21.7.2023. | 11:07 | 034 Portal
Pregleda: 6318

Poljo – Davor d.o.o., obiteljska je tvrtka koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, prvenstveno stočarstvom, trgovinom. Obitelj Gelemanović na svojoj farmi pokraj rijeke Save u Davoru uzgaja goveda i konje koji su preko cijele godine na slobodnoj ispaši, dok svu hranu za tov vlastite teladi i junadi proizvode na vlastitim poljima.Za uspjeh ove obiteljske tvrtke zaslužan je spoj agronomije, veterinarstva i tehničke struke koja je izvrstan primjer multidisciplinarnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i u neprestanom generiranju novih ideja.


Braća Dino i Filip Gelemanović nakon završenog fakultetskog obrazovanja su se vratili pod slavonsko sunce i nastavili razvijati poslovanje obiteljske tvrtke u kojoj je segment „od polja“ bio na dobrim temeljima, no nedostajao im je jedan korak do krajnjih kupaca, odnosno „do stola“. Taj korak su ostvarili zajedničkim snagama, te tradiciju poljoprivredne proizvodnje duge 30 godina zaokružili izgradnjom klaonice i rasjekavaonice mesa, te se na taj način približili krajnjim kupcima.
Pored želje da kupce upoznaju sa mesom iza kojih stoji obiteljska farma, htjeli su i ustabiliti poslovanje prodajom mesa jer proizvodnja same sirovine bez neke dodane vrijednosti nije rentabilna u sektoru poljoprivrede.

Potrošač je upoznat sa svakim korakom proizvodnje mesa koja je istinski „od polja, do stola“, te postaje dio obiteljske priče. Meso slavonskih pašnjaka primjer je održive poljoprivredne proizvodnje koja omogućuje kupcima zdravo, svježe, domaće meso bez antibiotika, rođeno i uzgajano hranom slavonskih polja, te ono najvažnije, uživanje u vrhunskim komadima mesa.Poljo – Davor d.o.o. u ponudi ima obiteljske pakete, te odabrane komade junetine iz vlastitog uzgoja, kao što su sve popularniji odresci svježe ili odležane „free range“ junetine. Životinje s njihove farme su rođene i odrasle na pašnjaku, što nedvojbeno doprinosi kvaliteti mesa s čijim okusom se rijetko susrećemo kupovinom u trgovačkim lancima koji ne stoje iza tih komada mesa i ne mogu jamčiti kvalitetu. Dovoljno je naručiti vlastiti paket mesa kako bi osjetili okus tradicije i održive priče sa obale Save.Sve o njihovoj ponudi možete saznati na Poljo-Davor Facebook i Instagram profilu, a za narudžbe im se obratite pozivom ili porukom na broj 0989872328. Dostava je besplatna!

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI