Recept za ličke šnicle

Ličke šnicle
(FOTO: index.hr)

29.11.2024. | 07:51 | Index Recepti
IZVOR: index.hr
Pregleda: 725

Ličke šnicle hrvatski su klasik te svima poznato domaće i obiteljsko jelo. Pečeno meso na tavi, a zatim u pećnici s vinom jedan je od načina kako dobiti mekane i sočne šnicle svaki put. Poslužite ih uz kuhani krumpir ili rižu.

Sastojci1 kg svinjskih odrezaka, but
20 g soli
2 jaja
100 ml mlijeka
100 g glatkog brašna
100 g krušnih mrvica
Ulje, za prženje
4 češnja češnjaka
Nasjeckani peršin
200 ml bijelog vina
100 ml vode

Priprema
Panirajte meso
Meso istucite batom i posolite sa svake strane. U jednu posudu razbijte jaja, dodajte im mlijeko i umutite. U drugu posudu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice. Šnicle panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim umočite u smjesu mlijeka i jaja i na kraju uvaljate u krušne mrvice. Kako ih panirate, tako ih slažite na tanjur. 


Pržite šnicle
Zagrijte tavu i dodajte malo ulja – ostavite kratko da se zagrije. Dodajte šnicle pa ih prepržite sa svake strane po 2 minute – toliko da dobijete koricu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 


Pecite meso
Preprženo meso slažite u pekač s višim rubom, zatim ih posipajte nasjeckanim češnjakom i peršinom. Sjedinite bijelo vino i vodu te prelijte meso. Prekrijte aluminijskom folijom, ubacite u pećnicu i pecite 45 minuta.

Poslužite
Skinite foliju i vratite još kratko u pećnicu kako bi se meso još malo zapeklo. Izvadite iz pećnice i poslužite uz rižu, krumpir ili bilo koji drugi prilog po izboru.

IZVOR: index.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI