Zasitno i brzo gotovo: Recept za pileći gulaš koji će nahraniti cijelu obitelj


(FOTO: Autor/Izvor Stockfood)

10.12.2020. | 10:38 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 2821

Zaželjeli ste se jela na žlicu, po mogućnosti brzog i jednostavnog za pripremu? Dobri stari pileći gulaš u potpunosti odgovara tom opisu. To jelo lako se priprema, zasitno je i neće vam oduzeti puno vremena, a vaši ukućani bit će siti i zadovoljni.

SASTOJCI (ZA 4 OSOBE):

1,2 kg krumpira
400 g pilećeg bijelog mesa
100 g mrkve
1 luk srednje veličine
3 velike žlice ulja ili druge masnoće po želji
2 litre vode ili temeljca
3 velike žlice octa
2 male žlice slatke mljevene crvene paprike
sol i papar


PRIPREMA PILEĆEG GULAŠA:


1. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje kocke. Mrkvu operite i naribajte, a ako vam je draže, možete je nasjeckati nasitno, ovisno o tome kakvu je preferirate u jelu. Operite piletinu i također je narežite na male kocke. Luk očistite i sitno nasjeckajte ili obradite u sjeckalici. 

2. U veću posudu za kuhanje stavite ulje ili masnoću po izboru.Kada se malo zagrije,dodajte luk i pržite ga 10-ak minuta uz redovito miješanje sve dok lijepo ne požuti. Dodajte mrkvu i dinstajte 5 minuta. Zatim ubacite narezanu piletinu. Posolite i popaprite pa dinstajte sve zajedno 5 minuta.

3. Dodajte crvenu papriku, promiješajte pa sve zalijte vodom ili temeljcem koji ste prethodno ugrijali. Ubacite krumpir i kuhajte 15-ak minuta. Tek kada je krumpir u potpunosti kuhan, u gulaš dodajte ocat, prokuhajte još minutu i maknite s vatre. Ako ocat dodate prije nego što je krumpir gotov, kiselina će ga spriječiti da se skuha kako spada.

SAVJETI: 

Ako ne volite gulaš "na kiselo" i preferirate verziju bez octa, jednostavno ga izbacite iz recepta. Jelu slobodno možete dodati drugih začina po svojoj želji. Zaljutite ga s malo čili papričice, obogatite sitno nasjeckanim peršinom ili pak sušenim peršinom, dodajte mu malo kopra… Mogućnosti je mnogo.

Slobodno mijenjajte količinu krumpira u receptu. Prema uobičajenom normativu, u ovakva jela idu dva srednja krumpira po osobi koja u sirovom stanju teže oko 300 grama. Za četiri osobe to iznosi 1200 grama, ali količinu prilagodite po svojim ukućanima, ovisno o tome vole li više ili manje krumpira u jelu.

U gulaš možete dodati i drugo korjenasto povrće ako ga imate, celer, peršin i korabica dodatno će ga pojačati. Dodajte ga u fazi dinstanja kada dodajete i mrkvu.

Dobar tek!

(Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr)

 

 


VIŠE NA TEMU:
PILETINA
RUČAK
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI