Najlakši recept za pečenu piletinu od samo 2 sastojka

Piletina teriyaki
(FOTO: Shutterstock)

29.2.2024. | 08:17 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1452

Teriyaki piletina jelo je koje se nalazi u većini azijskih restorana. Ono obuhvaća komade piletine – najčešće prsa, zabatke, pa čak i krilca – koji se mariniraju i termički obrađuju u ovom popularnom umaku.

Teriyaki umak možete sami napraviti od sojina umaka, šećera i rižina vina i još pokojeg začina, ili ga kupiti već gotovog u trgovini. Učinite li upravo to – za ovaj recept bit će vam potrebno svega dva sastojka.

Ne brinite, neće vam nedostajati okusa – dobar teriyaki umak ima pikantni okus i bogato tijelo koje će se savršeno sljubiti s mesom.


Iznimno je fleksibilan – može se koristiti kao marinada, sredstvo za podlijevanje pečenja ili kao nešto u što možete umočiti komade već pripremljene hrane.


U nastavku ovog teksta pronađite najlakši recept za teriyaki piletinu, odnosno pileća prsa koja se spremaju u teriyaki umaku u pećnici.

Sastojci za teriyaki piletinu:

2 pileća prsa
500 ml kupovnog teriyaki umaka

Priprema teriyaki piletine:

Stavite pileća prsa u vatrostalnu posudu.

Prelijte preko piletine kupovni triyaki umak – tako da piletina pliva u njemu.

Prekrijte posudu s aluminijskom folijom.

Stavite peći piletinu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 do 40 minuta, odnosno dok unutrašnjost najdebljeg dijela piletine ne dosegne temperaturu od 73 Celzijeva stupnja.

Poslužite piletinu s umakom u kojem se meso peklo. Dobar tek!

IZVOR: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
TERIYAKI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI