Recept za neodoljivi turski pileći paprikaš

Turski paprikaš
(FOTO: Shutterstock)

19.2.2024. | 09:05 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2057

Tavuk sote je omiljeni gablec, ili marenda koja se može naći u restoranima, kao i pajzlovima diljem Turske, a rado se priprema kao i kod kuće.

Jelo koje ne traži previše filozofije radi se od piletine, paprike i rajčice te poslužuje s rižom ili bulgurom, kao i tjesteninom. Ponekad se u jelo dodaje i povrće, poput graška ili mahuna.

Nemate li pri ruci tursku pastu od rajčice (aci biber salçasi) u jelo dodajte više paste od rajčice, a umjesto aleppo ljute papričice u pahuljicama poslužit će slatka ili ljuta crvena mljevena paprika.


Sastojci za turski paprikaš:


3 žlice ulja
600 g pilećeg zabatka bez kosti ili pilećih prsa
1 srednja glavica luka
1 manja zelena paprika
2 crvene rog paprike
1 velika žlica paste od rajčice
25 g turske pikantne paste od paprike -aci biber salçasi (ako nemate pri ruci dodajte više paste od rajčice)
1 žličica čili aleppo ljute papričice u pahuljicama (ili ljute mljevene paprike)
1 žličica šećera
250 g rajčice
200 ml vode
15 g peršina
sol i papar

Priprema turskog paprikaša:

Meso narežite na kockice veličine 2 cm. Luk sitno nasjeckajte. Paprike očistite i narežite na kockice. Odvojite listove peršina i narežite ih. Rajčice kratko blanširajte u vrućoj vodi pa ogulite i grubo narežite.

Piletinu kratko zapecite na ulju u više tura. Izvadite je i u istom loncu ili tavi ispržite luk i papriku, 8-10 minuta uz redovito miješanje i dodavanje još ulja po potrebi. Prema potrebi dodajte i malo vode.

Dodajte pastu od rajčice, pastu od paprike (ako koristite), mljevenu papriku i šećer. Pržite još minutu-dvije uz stalno miješanje. Dodajte nasjeckanu rajčicu, piletinu i vodu. Dobro promiješajte i pustite da provrije, a zatim ostavite da se kuha dok se piletina ne skuha, 10-15 minuta.

Maknite s vatre i umiješajte peršin.

Ostavite još 5 minuta prije posluživanja, pa poslužite posipano peršinom prema želji.

izvor- Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PAPRIKAŠ
PILETINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI