Recept za neodoljivi turski pileći paprikaš

Recept za neodoljivi turski pileći paprikaš

Turski paprikaš
(FOTO: Shutterstock)

19.2.2024. | 09:05 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3507

Tavuk sote je omiljeni gablec, ili marenda koja se može naći u restoranima, kao i pajzlovima diljem Turske, a rado se priprema kao i kod kuće.

Jelo koje ne traži previše filozofije radi se od piletine, paprike i rajčice te poslužuje s rižom ili bulgurom, kao i tjesteninom. Ponekad se u jelo dodaje i povrće, poput graška ili mahuna.

Nemate li pri ruci tursku pastu od rajčice (aci biber salçasi) u jelo dodajte više paste od rajčice, a umjesto aleppo ljute papričice u pahuljicama poslužit će slatka ili ljuta crvena mljevena paprika.

Sastojci za turski paprikaš:

3 žlice ulja
600 g pilećeg zabatka bez kosti ili pilećih prsa
1 srednja glavica luka
1 manja zelena paprika
2 crvene rog paprike
1 velika žlica paste od rajčice
25 g turske pikantne paste od paprike -aci biber salçasi (ako nemate pri ruci dodajte više paste od rajčice)
1 žličica čili aleppo ljute papričice u pahuljicama (ili ljute mljevene paprike)
1 žličica šećera
250 g rajčice
200 ml vode
15 g peršina
sol i papar

Priprema turskog paprikaša:

Meso narežite na kockice veličine 2 cm. Luk sitno nasjeckajte. Paprike očistite i narežite na kockice. Odvojite listove peršina i narežite ih. Rajčice kratko blanširajte u vrućoj vodi pa ogulite i grubo narežite.

Piletinu kratko zapecite na ulju u više tura. Izvadite je i u istom loncu ili tavi ispržite luk i papriku, 8-10 minuta uz redovito miješanje i dodavanje još ulja po potrebi. Prema potrebi dodajte i malo vode.

Dodajte pastu od rajčice, pastu od paprike (ako koristite), mljevenu papriku i šećer. Pržite još minutu-dvije uz stalno miješanje. Dodajte nasjeckanu rajčicu, piletinu i vodu. Dobro promiješajte i pustite da provrije, a zatim ostavite da se kuha dok se piletina ne skuha, 10-15 minuta.

Maknite s vatre i umiješajte peršin.

Ostavite još 5 minuta prije posluživanja, pa poslužite posipano peršinom prema želji.

izvor- Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PAPRIKAŠ
PILETINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI