VELIKO SVEČANO OTVORENJE: Premijer Andrej Plenković otvorio Muzej bećarca u Pleternici


(FOTO: A. Lužanac)

17.2.2023. | 18:58 | Andrea Lužanac
Pregleda: 6452

Danas je u Pleternici održano dugoiščekivano veliko otvorenje Muzeja Bećarca, a kojemu je između ostalih nazočio i sam premijer Andrej Plenković. Ovom velikom otvorenju pridružili su se i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin PiletićPrije samog otvorenja Muzeja bećarca svim prisutnima obratili su se gradonačelnica Marija Šarić, županica Antonija Jozić te premijer Andrej Plenković, kojemu je u konačnici i pripala čast da otvori ovaj muzej. 
"Zajedništvom i velikim dozama napornoga rada, nesebičnim davanjem za dobro, tim Pleternica odlučno korača projekt po projekt. Kada kažu da nam Europa donosi izazove, mi odgovorimo da od Europe uzmemo ono najbolje. Kada kažu da dolazi ubrzani razvoj nametnute vrijednosti i neke nove navike, mi odgovorimo kako je naš izbor ići naprijed, ali u okvirima kako to naši sugrađani žele. Kada se spotaknemo i ne znamo u kojemu pravcu ići, pokucamo na vrata naše Vlade i kroz neupitnu podršku pronađemo put ka cilju. Kada radimo velike stvari, kao što je naš Muzej bećarca, okupimo stručnjake iz raznih područja, baštinike koji baštinu žive, izvučemo iz ormara naših baka najvrjednije blago i pomoću EU sredstava stavimo ga u funkciju turizma i cijele zajednice. Ponosna sam na svaki milimetar ovoga prostora koji je puno više od onoga što bi čovjek na prvu pomislio.", rekla je gradonačelnica Marija Šarić."Danas sam posebno ponosna, ne samo radi činjenice što danas otvaramo vrata Muzeja bećarca, ponosna sam na ljude oko sebe. Na sve vas s kojima imam čast surađivati i raditi, sve vas koji ste predano, odgovorno i odvažno slagali mozaik ovog velikog projekta, kao i svih drugih brojnih projekata diljem naše županije. Činjenica je da smo u fazi strateškog planiranja razvoja Pleternice, željeli pronaći nišu preko koje bi se pozicionirali na turističkoj karti Hrvatske. Vjerujem da je s bećarcem to postignuto i da to može biti okidač daljnjeg turističkog razvoja Požeško-slavonske županije i cijele Slavonije. Budimo ponosni na ostvareno jer bećarac je Slavonija, a Slavonija je bećarac.", rekla je županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić."Meni je jako drago da je ovaj projekt bio uvršten u jednu veliku zajedničku, političku dogovorenu aktivnost koja se zove projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Taj projekt je od 2016. godine stavio fokus na to da zajednički pomognemo dići Slavoniju svih pet županija i učiniti ono što nije dovoljno učinjeno u godinama ranije, pokazati koliko nam je važno da se Slavonija razvija, da se u nju ulaže i da se ovdje kreiraju radna mjesta. ono što mi je posebno drago je da je evo prošlo već 12 godina otkako je bećarac uvršten na listu nematerijalne baštine UNESCA i da je kroz različite faze prekogranične suradnje došao u fazu da otvaramo ovaj Interpretacijski centar Muzeja bećarca.", rekao je premijer Andrej Plenković i s ponosom proglasio Muzej bećarca otvorenim. Andrej Plenković istaknuo je kako će svi zajedno nastaviti ulagati u Slavoniju, ne samo u infrastrukturne projekte, u zaštitu okoliša, u energetiku, u poduzetništvo i poljoprivredu, već i u ovakve niše kulturnog i tradicijskog karaktera kao što je to Muzej bećarca. 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI